SPP CG: Podrška Abazoviću – Teška vremena traže hrabre ljude

3
764

 

Crna Gora nema vremena za gubljenje, povjeravanje mandata Dritanu Abazoviću priznanje za programske ciljeve platforme Crno na bijelo i dosljednost u sprovođenju istih.
Dosadašnji rad, principijelnost, posvećenost evropskom putu Crne Gore kao i pomirenju naroda svakako ga kvalifikuju za tu visoku poziciju izvršne vlasti i nosioca toga procesa.
Kada smo u predizbornoj kampanji 2020 godine obećali građanima da smo odlučni u namjeri da Crnu Goru ubrzano povedemo ka EU, da se obračunamo sa kriminalom, šovinizmom i partitokratijom bili smo itekako svjesni da taj proces neće teći ni lako ni brzo ali smo kao i danas bili odlučni da koračamo tim putem bez obzira na izazove i prepreke i da taj put nema alternativu.
Teška vremena traže hrabre ljude i hrabre odluke.

Izborna volja ogromne većine građana je evropski put Crne Gore i on mora biti prioritet svih nas.

Društveno političke okolnosti u kojima se nalazimo i na koje sasvim sigurno utiču i aspekti evropske krize uzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu kao nikada do sada zahtjevaju od nas hrabre odluke i čvrsto uvjerenje da Crna Gora pripada zajednici slobodnih evropskih naroda.

Svaka kriza sa sobom nosi i šanse za napredak a ona se trenutno ogleda u mogućnosti ubrzanog pristupa Crne Gore Evropskoj Uniji. Hoćemo li tu šansu iskoristiti zavisi samo od nas i mi se nadamo da u Crnoj Gori ima dovoljno društveno odgovornih političara kojima je opšti interes svih građana preči od usko stranačkog.

Gospodin Abazović sasvim sigurno ima tu dozu odgovornosti kao i cjelokupna koalicija Crno na bijelo što je svakako bio i presudni razlog našeg pristupanja toj platformi.

Nekada se trenutne odluke ne mogu reflektirati brzo kako bi postale vidljive u realnom vremenu i širokom auditorijumu ali su neophodne kako bismo kao društvo krenuli naprijed.

Raduje nas i to da sve više političkih subjekata slijedi koncept naše platforme pa se iako još uvijek identitetski visoko postavljene barijere sve lakše ruše što je preduslov opšte durštvenog konsenzusa oko krucijalnih stvari poput građanskog opredjeljenja države, socijalne pravde i vladavine prava.

Ovim putem izražavamo zadovoljstvo što je većina u Crnoj Gori u gospodinu Abazoviću prepoznala istinskog borca za univerzalne ljudske vrijednosti koje krase evropsku platformu slobodnih naroda i ujedno izražavamo nadu da će zajedničkom naporu ka tom putu doprinijeti i oni politički subjekti koji trenutno zbog usko stranačkih razloga nisu dio toga procesa.

Crna Gora je država svih njenih naroda i svakog čovjeka ponaosob i kao takva imperativ slobodnog čovjeka.

Sve dok ima čvrsto opredjeljenje i nepokolebljiv stav prema izgradnji istinskog građanskog društva i evropske budućnosti Crne Gore gospodin Abazović ima našu podršku i potporu na tom putu i u Stranci pravde i pomirenja ima partnera u izgradnji moderne i prosperitetne Crne Gore.

Može Crna Gora

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Da su valjali,ostali bi sa njima.Svi smo za kratko vrijeme vidjeli povampireno četništvo u najprostijem obliku.Treba se boriti da im se više nikada ne pruži prilika ni da omirišu vlast.

    3

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.