SO Berane: Usvojen lokalni akcioni plan za mlade

0
48

SO Berane, Foto: Tufik Softić

“Dogovor je bio jasan juče na kolegijumu po završetku rada u prvom dijelu. Nekorektno je da danas ne dođu da učestvuju u važnim tačkama koje se tiču rada opštinskih preduzeća i ustanova, ali i izvještaja o radu Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za zapošljavanje. To je njihov izbor” – kazala je Paunović.

Odbornici vladajuće koalicije Zdravo Berane (SNP,DF) i  Demokrate, danas su priveli kraju desetu sjednicu lokalnog parlamenta, obradivši još jedanaest tačaka tačaka dnevnog reda, među kojima je i odluka o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za izgradnju pješačke staze u mjesnoj zajednici Budimlja.

Sjednica je započeta juče, a današnjem nastavku nijesu prisustvovali odbornici opozicionih DPS, SD i BS.

“Meni je žao što odbornici ovih partija nijesu došli kao što smo se dogovorili juče. Dogovor je bio da nastavimo rad dan za danom, zbog obimnog dnevnog reda. Mi smo imali kvorum i sjednicu smo održali bez njih” – rekao je predsjednik SO Novica Obradović (Demokrate).

Da je potez opozicionih partija u ovom gradu nekorektan, ukazala je I šefica odborničkog kluba SNP Milosava Paunović.

“Dogovor je bio jasan juče na kolegijumu po završetku rada u prvom dijelu. Nekorektno je da danas ne dođu da učestvuju u važnim tačkama koje se tiču rada opštinskih preduzeća i ustanova, ali i izvještaja o radu Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za zapošljavanje. To je njihov izbor” – kazala je Paunović.

U uvodnom izlaganju kada je riječ o odluci o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za izgradnju pješačke staze u mjesnoj zajednici Budimlja je rečeno da je u toku rekonstrukcija regionalnog puta Berane – Petnjica, koji jednim dijelom prolazi kroz mjesnu zajednicu Budimlja i čiji mještani zahtijevaju da se uporedo sa gradnjom puta izgradi i pješačka staza, kako bi se omogućilo bezbjedno kretanje pješaka.

Opština je eksproprijacijom zemljišta, kako je objašnjeno, nastojala da riješi problem izgradnje pješačke staze.

“Opština je sa Upravom za saobraćaj dogovorilo da Uprava uradi projekat i izgradi pješačku stazu, a da Opština Berane riješi imovinsko pravne odnose sa vlasnicima nepokretnosti preko kojih je projektovana pješačka staza dužine oko dva kilometra za čiju izgradnju je potrebno eksproprisati oko 1530 metara kvadratnih zemljišta. Napominjemo da je Zakonom o putevima propisano da kada se državni put gradi kroz naselje jedinice lokalne samouprave finansiraju između ostalog pješačke i biciklističke staze. Donošenjem ove odluke stvoreni su uslovi da Opština Berane Upravi za nekretnine, kao nadležnom organu, podnese predlog za eksproprijaciju nepokretnosti i započne aktivnosti na realizaciji projekta” – objasnio je potpredsjednik opštine Marko Lalević.

Nakon uvodnih izlaganja i rasprave, izvještaji o radu opštinskih javnih preduzeća i ustanova su prihvaćeni, ali ne i izvještaji o radu Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za zapošljavanje – područne jedinice Berane, čiji direktori nijesu prisustvovlai sjednicama.

Na sjednici je usvojen i lokalni akcioni plan za mlade u opštini Berane za period 2020. do 2021. godine.

Juče je, uprvom dijelu sjednice kojoj je opozicija prisustvovala, usvojen izvještaj o radu predsjednika opštine i lokalne uprave.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.