Smijenjeni načelnik iz Pazara: Mahmutović mi se lično sveti

9
147

Specijalisti Opšte Bolnice Novi Pazar, njih 37, potpisali su peticiju za smjenu direktora ove institucije dr. Meha Mahmutovića i njegovih saradnika koji rukovode bolnicom. Ranije, tokom mjeseca avgusta i sredinom ovog mjeseca, smijenjena su čak dva ljekara sa spiska potpisnika peticije.

Najprije je smijenjena načelnica odjeljenja za infektivne bolesti, infektolog dr. Lejla Ćeranić, da bi prethodne sedmice, sa funkicije vd zamjenika načelnika hiruškog odjeljenja, smijenjen i hirurg dr. Džemail Detanac. Spekulisalo se i o smeni načelnika operativnog bloka Opšte Bolnice Novi Pazar, dr Dragoša Vasovića, što se danas i obistinilo.

Naime, doktoru Vasoviću ponuđen je aneks ugovora o izmjeni uslova rada, koji je dr. Vasović odbio da potpiše.

“Dobio sam rješenje, zapravo ponudu, u kojoj se navodi da se razrešavam dužnosti načelnika operativnog bloka. Aneks ugovora sam potpisao, ali sam ponudu odbio, jer sam stavio primedbu u kojoj sam tražio da mi se dostavi rješenje o razrješenju sa mjesta načelnika”, rekao je Dragoš za Nova.rs.

Vasović je fuknkciju načelnika operativnog bloka Opšte Bolnice Novi Pazar obavljao punih 17 godina, od samog osnivanja ovog bloka, 2003. godine pa sve do danas.

 

Dječiji hirurg Vasović, nije pokušao da kontaktira direktora Mahmutovića, jer kako kaže, zna prave razloge ovog ugovora.

“Sa Mahmutovićem nemam nikakav kontakt. Od potpisavanje peticije se nismo čuli niti razgovarali, ja znam zašto sam ovo dobio. Ovo je otvoren način njegovog agitovanja za moju smjenu. Ovih dana sličan potez očekujem i za svoju suprugu, koja je preko 20 godina načelnik odjeljenja. Vjerovatno će se dobiti isti ili sličan način reforme, ništa drugačije se i ne očekuje od direkotra Mahmutovića. Jednostavno, to je njegov način rada” dodao je Vasović.

Dragoš Vasović radi u Zdravstvenom centru Novi Pazar pune 33 godine, a kako kaže, siguran je da je razlog za njegovu smjenu, zašto je jedan od potpisnika peticije za smjenu Mahmutovića.

Vasović je javnost podsjetio da se u krugu Opšte Bolnice nije znalo ni šta je crvena, ni šta je zelena, a ni žuta zona i da se radilo u katastrofalnim uslovima.

Vasović je za portal Nova.rs rekao, da sve dok nisu došli ljekari sa strane kao pomoć da uvedu red, bolnica je ličila na sve osim na ozbiljnu institicuju.

“Trebalo je samo pet dana da sve srede i da bolnicu dovedu do jednog ozbiljnog zdravstvenog centra, za razliku od Mahmutovićevog najbližeg saradnika, kojeg neću sada imenovati, ali koji je sve vrijeme držao sastanke bez maski, nije nosio skafandere i stalno govorio da treba svi da se zarazimo, da bi na kraju sam zaglavio na ifnektivnom odjeljenju. U svemu ovome vidim i jedan vid njegove osvete meni, jer sam sve vrijeme pokušavao da uvedem red u operacionom bloku i odjeljenju”, kaže Vasović.

Dragoš je podsetio da se u Opštu bolnicu ne ulaže godinama.

“Najbolje će situaciju u bolnici oslikati informacija, da sam ja kumio i molio da se nabave instrumenti u hiruškom bloku, u kojem već 10 godina nije uložen ni jedan jedini dinar, a kada se slušaju govori Mahmutovića, onda se stiče utisak da u pazarskoj bolnici cveta na sve strane”, kaže Vasović.

Izvor: Nova.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

9 KOMENTARI

  1. Dragos Vasovic je invalid covek. Sa njim je tesko komunicirati jer je 100% gluv i kao takav nije pogodan za rukovodioca zbog kontakta sa saradnicima i drugim zaposlenima. A avdovog zeta Detanca nije vredno ni komentarisati.

  2. glavna poenta ove katastrofalne situacije je da doktori sami daju otkaz da bi se krivica bacila na njih sto napustaju. svi smo svedoci da su politicari planirali drugi talas zaprasivanja a krivica da se baci na ostecene. srbiji je cilj mortalitet sandzaka a meho da bi sacuvo funkciju mora da podrzi loncara

    • Dobro što mas obavijesti…evo to ne bi jiko mogao rezonovat da nije tvojeg genijalnog uma…zaprašio je tebe neko odavno i isprogramirao…a možda te i gadjaju 5G talasima…ali ti si neuništiv

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.