Škrijelj: Bit će izbora u Tutinu, nije tačno da su rokovi prekršeni

0
569

Iako je predsjednik SDA Sandžaka obrazlažući ostavku Saliha Hota rekao da u Tutinu ne postoji stabilna skupštinska većina lokalni izbori su najbolji izlaz iz situacije, pojavila se informacija da je ostavka predsjednika Opštine  stigla van zakonom predvidjenog roka i da izbora u Tutinu neće biti.

To nije tačno. Zakon o lokalnim izborima jasno propisuje šta se dešava nakon što predsjednik Opštine ne samo Tutina već generalno i u roku od 45 do 60 dana izbori moraju biti održani. Siguran sam da će izbora u Tutinu biti jer je postupano kako zakon nalaže, a i propisani rokovi nisu prekršeni i sve se uklapa u tajming propisan zakonom, kaže Ahmedin Škrijelj SDA Sandžaka.

Sa druge stranke iz SPP-a poručuje da što se kampanje tiče, želja je povratiti sigurnost među građanima.

Hoćemo ono što su Pazarci u suštini, dobri, časni pošteni ljudi koji imaju kulturu komunikacije i življenja. Želimo to prenijeti i u politički život da ona ne bude mjesto gdje se vidi samo nešto prljavo, nazadno, gdje pošteni bježe od politike a suprotni prema politici. Želimo da politika bude otvoreno tržište ideja, ističe Edin Numanović SPP.

Sandžak TV u Jutarnji program pozvala je i predstavnike SDP-a ali nikakav odgovor nije stigao.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.