ŠEHID EDIN HAMIDOVIĆ – SJENIČKI SOKO

0
13272

Autor: Bošnjaci Frankfurta Dijaspore

Petak je, tužno je jutro osvanulo. Osjeća se praznina među ljudima. Tvojim odlaskom na Bolji svijet odnio si dio radosti koju smo osjećali prema tebi i doživljavali zajedno sa tobom. Radovali smo se odlascima u Sandžak, raznim svečanostima kojima smo čuvali vrijednosti naše vjere i kulture, radovali smo se humanitarnim akcijama, i trudili se i čeznuli da skupa hodimo putem našeg Poslanika s.a.v.s. Sve je na dunjaluku prolazno, samo dobra djela ostaju.
Pretužna je bila vijest kada smo saznali da si ranjen. Ranjen je bio sjenički soko. Krik je odzvanjao visinama. Sjenica je grad koja je iznjedrila mnoge prvake i velike sandžačke sinove, ti si jedan od njih.

Kada su javili da je potrebna krv, svi su se odazvali. Sandžaklije su pružile ruku i jedan za drugim u redovima davali krv, a i da je trebalo više od toga, bili su spremni. Ti si Edo bio ranjen, a na hiljade nas su tvoje rane boljele.

Čekali smo dobru vijest. Dovili Dragom Allahu dž.š. da podari ozdravljenje. Svakome je čas smrti određen i sinoć je stigla vijest da je tvoja čista duša preselila na Bolji svijet.
Postoje trenuci u životu kada na momenat stane sve, a život i dalje ide. Postoje ljudi koji se zavole, ali ni to nije slučajno. I ništa ne dolazi slučajno, sve biva Allahovim dž.š. određenjem, jer hadis bilježi, a mi svjedočimo da si ti dragi naš Edine bio jedan od onih koje je Allah dž.š. zavolio, a potom i stanovnici nebesa i Zemlje:
“Kada Allah zavoli nekog Svoga roba, pozove meleka Džibrila, a.s., i kaže mu: ‘Ja volim tog i tog Svoga roba, pa ga i ti zavoli!’, i Džibril ga zavoli. Potom Džibril pozove stanovnike nebesa (meleke) i kaže im: ‘Allah voli tog i tog Svoga roba, pa ga i vi volite!’, i oni ga zavole. Zatim se ta ljubav spusti i na Zemlju i takav čovjek bude prihvaćen kod ljudi.” (Buharija)

Neka ti je vječni rahmet na tvoju dobru i čistu dušu koja je svojim plemenitim djelima i Nur osmijehom to svjedočila.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.