Šabotić podnio krvičnu prijavu, sa 41 svjedokom protiv “Bolničke mafije” koju predvodi Mahmutović

0
8

Ruždija Šabotić iz Novog Pazara je danas Višem tužilaštvu u tom gradu podnio krivičnu prijavu protiv vd direkrora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, bivšeg zamjenika vd direktora Mirsada Đerleka, direktora Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadila Spahiča i NN članova uprave bolnice i Kriznog štaba, navodeći da postoji osnovana sumnja da su se udružili u kriminalnu grupu “Bolnička mafija”.

“Postoji osnovana sumnja da su se navedena lica udružila u kriminalnu grupu ‘Bolnička mafija’, prikrivali stvarno stanje sa opasnošću od korana virusa, smanivali stvarno stanje zaraženih osobam smanivali stvarno stanje preminulih osoba, teško bolesne slali na kućno liječenje, nisu pisali recepte za pripadajuću terapiju, zloupotrebili donaciju, iznosilo medicinsku opremu i lijekove iz bolnice, preprevljali istorije bolesti iz informacionog sistema bolnice”, navodi se u obrazloženju prijave koju je Šabotić pokazao novinarima.

Šabotić je nakon podnošenja prijave izjavio da je u krivičnoj prijavi naveo 41 svjedoka i priložio dva diska sa dokazima, dokumentima, spiskovima donacija, foto i video materijalom.

“U prrijavi sam ovu grupu nazvao organizovana kriminalna grupa Bolnička mafija. Oni su se udružili da bi napravili materijalnu dobit, prikrivali su broj zaraženih i preminilih, smanjivali su opasnost od situacije, znamo da su iznosili aparate”, rekao je Šabotić dodavši da pored građana među svjedocima koje je predložio i ima ljekara od kojih je dobio neka saznanja.

On je Osnovnom sudu u Novom Pazaru radi naknadne nematerijlane štete podnio privatnu tužbu protiv vd direktora OB Novi Pazara Meha Mahmutovića u vrijednosti od 12 miliona dinara.

Šabotić je rekao da je tu tužbu podnio jer smatra da su mu pripadnici obezbjeđenja koje je angažovao Mahmutović 7. spetembra ove godine, prilikom stupanja u štrajk glađu, u krugi OB Novi Pazar, upotrebivši fizičku silu i nanijeli mu fizički i duševni bol.

“Tražom nadoknadu štete, dva miliona od Meha (Mahmutovića) i deset miliona dinara od bolnice, jer se to dešavalo u krugu bolnice, ponalogu direktora bolnice, a to je radilo bolničko i stranačko obezbjeđenje”, rekao je Šabotić dodavši da su ove prijave “još jedan udarac” učesnika građanaskog protesta ispred OB Novi Pazar.

On je poručio da je ovim prijava pozvao nadležne isntitucije da rade svoj posao.

Izvor: Snews

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.