Rovčanin: Bivša uprava EPCG neposredno prije smjene, za jedan dan, podijelila sponzorstva od 755.000 evra

0
173

Bivša uprava EPCG bez jasnih kriterijuma podijelila je skoro 800 hiljada eura na sponzorstva i donacije. Tu odluku u koju su „Vijesti“ imale uvid, donio je bivši odbor direktora EPCG 10. februara, koji je smijenjen na Skupštini akcionara 16. marta, ali je u međuvremenu skoro sav ovaj novac već podijelio. U odluci nijesu navedeni kriterijumi po kojima je dijeljen novac za sponzorstva, iako se radi o velikim iznosima.Odbor direktora ovlastio je tadašnjeg izvršnog direktora Igora Noveljića da sklopi pojedinačne ugovore prema kojima će biti uređena međusobna prava i obaveze po osnovu dodjeljenih sponzorstava.

Elektroprivreda Crne Gore ove godine za sponzorstva izdvojiće 775 hiljada eura.

Novi izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin „Vijestima“ je kazao da se sa ovakvom praksom dododjele novca bez jasnih kriterijuma mora prestati.

– Očito da je prethodno rukovodstvo kada je postala izvjesna njihova smjena, u poslednjim nedjeljama donijelo brzopoteznu odluku da dodijeli sponzorstva bez ikakvih kriterijuma. Nemam ništa protiv da EPCG kao društveno odgovorna kompanija pomaže sport, zdravstvo, prosvjetu i različite društveno korisne aktivnosti, ali odluke koje se donose preko noći uz očigledno favorizovanje jednih, a degradaciju drugih, za mene nijesu prihvatljive. U odluci odbora direktora koja je usvojena na bazi informacije izvršnog direktora očigledan je disbalans i favorizovanje, ali je isto tako očigledna diskriminacija i izostanak umjerenosti u upravljanju novcem građana Crne Gore. Na ovakvo ponašanje i odnos mora se staviti tačka. Podsjećam da je EPCG u 2020. godini koja je bila izborna dodijelila 1,4 miliona donacija i sponzorstava, a potom samo jednog dana u februaru ove godine još 755.000 eura. Podrška da, ali uz odgovarajuće kriterijume – rekao je Rovčanin.

Najviše novca 200.000 eura, isplaćeno je Košarkaškom klubu Sutjeska iz Nikšića a 100.000 istoimenom Fudbalskom klubu iz tog grada. Košarkaški klub Sutjeska dobio je dva i po puta više novca nego cijeli Košarkaški savez Crne Gore kome je dodjeljeno 80.000 eura. Isto toliko novca dodijeno je iRukometnom savezu Crne Gore. Vaterpolo i plivački savez, čiji je godnama sponzor Elektroprivreda dobio je 170.000 eura.

50.000 eura uplaćeno je Fudbalskom klubu Rudar iz Pljevalja. Po 10.000 eura dodjeljeno je Plivačko-vaterpolo klub iz Nikića i Sindikalnoj organizaciji zalospelnih EPCG.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.