Rešenje za Priboj, Prijepolje i Novu Varoš – potpisan ugovor od 70 miliona dinara

0
17

Skrinšot: Instagram/irenavujovic.official

Ministarka Irena Vujović potpisala je ugovore sa predsednicima opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš kojima će ove opštine dobiti 70 miliona dinara.

Ova sredstva koristiće se za realizaciju projekata zaštite reke Lim, postavljanje plutajućih brana i rečnih pregrada koje će služiti za prikupljanje ambalažnog i drugog otpada.

“Danas sam potpisala ugovore sa predsednicima opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš na osnovu kojih će im @ministarstvozzs dodeliti 70 miliona dinara za realizaciju projekata zaštite reke Lim, postavljanjem plutajućih brana i rečnih pregrada koje će služiti za prikupljanje ambalažnog i drugog otpada. Početkom godine imali smo ekološku katastrofu na Potpećkom jezeru, iz kojeg je uklonjeno više od 10 hiljada kubika plivajućeg otpada. Da bismo zaštitili Limsko – Drinski rečni tok i sprečili da nam se takve situacije ponavljaju, pokrenuli smo niz aktivnosti, pre svega saradnju sa nadležnim ministarstvima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, jer otpad dolazi i iz susednih država, a raspisali smo i konkurs za postavljanje plutajućih brana na Limu. U toku je i sanacija nesanitarne deponije Stanjevine, a ove godine krećemo u izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši, kojom će biti rešen problem otpada za ove tri opštine”, napisala je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović ispod fotografije objavljene na njenom zvaničnom nalogu na Instagramu.

b92


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.