Redžepović: Značajna podrška Ministarstva za rad opštinama u Sandžaku u 2019. godini

1
62

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već nekoliko godina pomaže rad narodnih kuhinja od Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Sjenice, Tutina do Novog Pazara. Javne rasprave za Zakone u nadležnosti ovog Ministarstva provode se i u Novom Pazaru ali ostalim opštinama što dosad nije bila praksa, ističe u predstavljanu rezultata za 2019. godinu državni sekretar Zaim Redžepović.

-Smatram jako važnim i činjenicu da je ministar Đorđević dva puta posjetio Opštinu Tutin za svega pola godine. To je također novina, dosad se to nije dešavalo, ističe Redžepović

Rezultat takvog djelovanja je i realna mogućnost da uskoro bude izgrađena i nova zgradu za lica mentalno ometena u razvoju.

Iz Ministarstva inače poručuju da o svim građanima brinu jednako. Zalažu se, kako se navodi za istinsku jednakost, nove prilike, i stvaranje modernog društva u kojem ne postoji diskriminacija i neravnopravnost.

Želimo da osobe s invaliditetom i ranjive kategorije budu zbrinute i da imaju najbolju brigu države. Također, očuvanje tradicije i boračkih prava bit će i u ovoj godini jedna od tačaka gdje ćemo zajednički raditi s Vladom RSrbije ali i sa svim udruženjima i savezima koji postoje u Srbiji, kaže ministar Zoran Đorđević

Borba za natalitet jedan je od prioriteta, ali i za standard penzionera i najstarijih građana.

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

 1. Došlo je vrijeme kad je šutnja izdaja. Izdaja nas samih. Kad nepravda postaje zakon, otpor postaje dužnost. Građani koji pognu glavu pred ovim nepravdama nisu zaslužili bolju budućnost. Jer narod koji kukavički šuti sam sebi je neprijatelj.
  Zaustavimo manipulatore koji su nam uz uzurpaciju medija donijeli bijedu. Osudimo one koji su nam donijeli bijedu i siromaštvo, i otjerali narod na kazane Crvenog krsta i Narodne kuhinje i nekakve kuke spasa.
  Danas ili nikad moramo reći ko je prouzrokovao to da su dobri ljudi IZ DIJASPORE SANDŽAKA ZASLUŽNI ZA OSNIVANJE KUHINJA SPASA KOJI SU iz humanosti osnovali te kuhinje. Za one koji su bili uzrok njihovom osnivanju su to „kuhinje srama“.
  TI UZROČNICI SU PRODAVCI NARODNE IMOVINE KOJI SU PRODALI NARODNE FABRIKE OD KOJIH NAROD OD RADA U NJIMA ŽIVI.
  POŠTO SU FABRIKE PRODATE TO USTVARI ZNAČI DA NAROD NEMA OD ČEGA DA ŽIVI TE JE USLEDILA REAKCIJA. DA NAROD MORA TRBUHOM ZA KRUHOM DA SE ISELJAVA. I UMESTO DA SE PRODAJA FABRIKA OZNAČI KAO DRUŠTVENO I PO DRUŠTVO ŠTETNA STVAR I OZNAĆI KAO NIŠTAVNA PRODAJA CELOKUPNE NARODNE IMOVINE JER SE PRIVATIZACIONA PLJAČKA NARODA POKAZALA KAO LOŠ MODEL PO DRUŠTVO,
  NARODNI PREDSTAVNICI DRUŠTVA SU U IME NARODA MORALI PRIVATIZACIONU PLJAČKU OSUDITI I NESAVESNE IZVESTI PRED LICE PRAVDE . I VRATITI IMOVINU NARODU T,J, U RANIJE NARODNO VLASNIŠTVO T,J, U PREĐAŠNJE STANJE KAKO PRAVNICI KAŽU .
  DANAS NAROD VIDI DA NARODNI PREDSTAVNICI RADE SAMO ZA SEBE I SVOJE INTERESE ZAPOSTAVLJAJUĆI INTERESE NARODA .
  Dok za one koji suKUHINJE otvorili ne mogavši gledati kako njihovi sugrađani gladuju, makar iz poštovanja MORAJU SE POMENUTI U POZITIVNOM SMISLU .
  Naši posmatrači sigurno se pitaju šta nas ujedinjuje? Zajednički ideal i nada u bolju budućnost.
  Kako stvoriti uslove za bolji život? Za dobrog posmatrača jednostavan odgovor. Vraćanje imovine radnicima i ugledavanje na Zapadni svijet – Kako radi i kako obrazuje mlade naraštaje. Jer i narodna poslovica kaže za znanjem i nafaka ide.
  Govorio bih vam o političkoj situaciji satima ali ću samo ilustrovati primjerom da je politika nauke i prosvjete kao motor pod haubom auta, ne vidi se, ali od njega zavisi kojom brzinom se možeš kretati. Političari su oni koji pokreću i održavaju na nauci zasnovan taj politički motor koji nazivamo društvo.
  Naši političari koje kritikujemo niti pokreću, niti održavaju, niti se staraju o motoru auta, a kamoli o gorivu. Zasjeli na mjesto vozača i ne pomjeraju s mjesta. A motor radi u mjestu. A narod sve to NJIHOVO NEZNANJE PLAĆA .
  ŠTRAJKOVE RADNIKA NIKO NIJE UZIMAO OZBILJNO DANAS VIDIMO POGUBNE POSLEDICE .
  Trpeo bi naš narod ali goriva i vremena sve manje. Vidimo da uzalud čekamo da stignemo u bolju budućnost.
  Od Vas dragi građani tražimo da nam date saglasnost da mi preuzmemo upravljanje, da nama date volan u ruke, i vidite kako se sigurno i tačno stiže na cilj.
  VIDELI STE KO SU ONI ,Oni su svojim neradom i neznanjem prouzrokovali da nam se omladina masovno iseljava.
  Dosta je praznih priča! Treba preći s riječi na djela i pomoći omladini. Omladini treba prioritetno obezbijediti posao i uslove za stvaranje porodice. Nepravde se moraju otklanjati odmah na licu mjesta, a stalnim ukazivanjem na njih one će se smanjivati. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja JE DOVEDENO U OVIM USLOVIMA NA SLOBODNO TRŽIŠTE RADA PO UZORU NA PIJAČNI MODEL PRODAJE I KUPOVINE RADNE SNAGE. NA KUPCA ( KAPITALISTU )I PRODAVCA ( RADNE SNAGE ILI KAKO BI SE REKLO UNAJMLJIVANJE RADNE SNAGE ZA NOVAC ODNOSNO IZGRAĐIVANJE NOVOG STALEŽA T.J. NAJAMNIKA . NAJAMNIKA KOJI DAJU SVOJ RAD U NAJAM. ZNAČI PRODAJU SVOJ RAD NA OVAKVOM TRŽIŠTU POSTOJE SAMO DVE STRANE TRAŽIOC POSLA I UNAJMIOC POSLA. ZAŠTO ONDA U OVAKVIM USLOVIMA I POSTOJI NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE. KAO PRELAZNA FAZA DA SMIRI NEZADOVOLJSTVO NARODA. MEĐUTIM VAŽNIJE PITANJE JE ONO KOJE JE ISTAKLA ROZA LUKSEMBURG A ODAKLE PRISTIŽE NOVAC KAPITALISTI AKO SMO U KAPITALIZMU TREBAO BI DA PRISTIŽE OD KAPITALISTA.
  ALI AKO SE SVI KAPITALISTI UDRUŽE I SAMI SEBI POSTAVE OVO PITANJE VIDEĆE DA NOVAC NIJE NJIHOV PROIZVOD JER BI GA PO PRIRODI STVARI MORALI MENJATI ZA DRUGU VRSTU ROBE . A ONI ČINE OBRATNO SAKUPLJAJU GA DAJUĆI DRUGU VRSTU ROBE.
  Univerzalna parola patriotizma glasi: Omogućiti svakom čovjeku da dobije posao, da formira svoju porodicu i da živi na djedovskom ognjištu.
  Spriječiti masovno iseljavanje naše omladine najveći je patriotizam koji političari mogu iskazati, i najveći hair koji se može učiniti.
  Nije svejedno gledati najbolje talente, studente kako prekidaju svoje studije i odlaze tamo odakle se možda nikad neće vratiti. Narod odlazi trbuhom za kruhom. Nije svejedno čuti od većeg broja omladine kako barataju ciframa koje im se traže za radno mjesto. Nije svejedno gledati kako iz naših srednjih škola izlaze zanatlije koji nemaju mjesta u fabrikama, jer fabrika nema. Sve ovo bilo bi svejedno samo neprijateljima civilizacije.
  Omladinu ne treba zanimati ono što im se recitira ili priča, već ono što se radi, bilo da su u pitanju političari ili ma ko drugi. Trebaju se aktivno uključiti u politiku i mijenjati svoje stanje, ili prosto zahtjevati od svojih predstavnika da im otvaraju fabrike i radna mjesta u državnim upravama bez korupcije sa jednakim šansama za sve.
  Zato moramo podržati one koji u ime naroda traže pravo na normalan život. Omladina mora shvatiti da se niti šutnjom niti pognutom glavom, a još manje poslušnošću može nešto postići.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.