14. Januar 2020

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već nekoliko godina pomaže rad narodnih kuhinja od Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Sjenice, Tutina do Novog Pazara. Javne rasprave za Zakone u nadležnosti ovog Ministarstva provode se i u Novom Pazaru ali ostalim opštinama što dosad nije bila praksa, ističe u predstavljanu rezultata za 2019. godinu državni sekretar Zaim Redžepović.

-Smatram jako važnim i činjenicu da je ministar Đorđević dva puta posjetio Opštinu Tutin za svega pola godine. To je također novina, dosad se to nije dešavalo, ističe Redžepović

Rezultat takvog djelovanja je i realna mogućnost da uskoro bude izgrađena i nova zgradu za lica mentalno ometena u razvoju.

Iz Ministarstva inače poručuju da o svim građanima brinu jednako. Zalažu se, kako se navodi za istinsku jednakost, nove prilike, i stvaranje modernog društva u kojem ne postoji diskriminacija i neravnopravnost.

Želimo da osobe s invaliditetom i ranjive kategorije budu zbrinute i da imaju najbolju brigu države. Također, očuvanje tradicije i boračkih prava bit će i u ovoj godini jedna od tačaka gdje ćemo zajednički raditi s Vladom RSrbije ali i sa svim udruženjima i savezima koji postoje u Srbiji, kaže ministar Zoran Đorđević

Borba za natalitet jedan je od prioriteta, ali i za standard penzionera i najstarijih građana.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles