Radoičić više nije suvlasnik kompanije “Novi Pazar put”

0
3508

Bivši potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić od 6. oktobra nije suvlasnik Građevinskog preduzeća “Inkop” iz Ćuprije, a samim tim i kompanije “Novi Pazar put”, objavila je danas televizija N1.

On je, kako piše taj medij, svoj udio od 40 odsto u tom preduzeću prepustio ostalim suvlasnicima, braći Zvonku i Žarku Veselinoviću, tako da je Zvonko sada vlasnik 60, a Žarko 40 odsto kompanije.

Do 6. oktobra Milan Radoičić bio je – zajedno sa Zvonkom Veselinovićem i Žarkom Veselinovićem – suvlasnik građevinskog preduzeća INKOP d.o.o. iz Ćuprije, a preko njega još pet preduzeća. Od 6. oktobra Radoičića više – nema na listi vlasnika.

Milan Radoičić prepustio je braći Veselinović vlasništvo u građevinskoj firmi INKOP i još pet zavisnih preduzeća.

Brišući se sa liste vlasnika firme INKOP iz Ćuprije, Milan Radoičić je automatski 6. oktobra prestao da bude suvlasnik i u još pet preduzeća – “Dolly Bell“ Novi Beograd (delatnost hoteli i sličan smeštaj), Novi Pazar – Put (registrovano za izgradnju puteva i auto-puteva), Betonjerka Aleksinac (bavi se proizvodnjom betonskih stubova, trafo-stanica i pratećih elemenata za izgradnju i održavanje elektroenergetskih objekata), VelmorTrans plus Ćuprija (registrovan za gradski i prigradski kopneni prevoz putnika), ali i Putna izgradnja Rožaje u Crnoj Gori (kćerka firma preduzeća Novi Pazar – Put).

Ovih pet preduzeća, naime, u stoprocentnom su vlasništvu ćuprijskog preduzeća INKOP, čiji je jedan od vlasnika do skoro bio i Milan Radoičić.

INKOP je tokom 2022. godine, zajedno sa svojim zavisnim preduzećima ostvario poslovne prihode od 10,67 milijardi dinara i neto profit od 2,67 milijardi dinara.

Radoičićev udio od 40 odsto, po izlasku iz vlasništva, podjelila su preostala dva vlasnika – braća Veselinović.

Tako je Zvonko Veselinović sada vlasnik 60 odsto, umjesto 40 odsto firme, a Žarko Veselinović 40 odsto, umjesto 20 odsto firme INKOP.

Izvor: N1

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.