PU Prijepolje – Predstavljeni uslovi za prijem 37 polaznika osnovne policijske obuke

0
51

ПУ Пријепоље – Представљени услови за пријем 37 полазника основне полицијске обуке

Konkursom, koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo za područje policijske uprave Beograd i 26 područnih policijskih uprava, predviđena su radna mesta policajac, granični policajac, saobraćajac i policajac za rad u zajednici.

Što se tiče Policijske uprave Prijepolje raspisan je konkurs za prijem 35 polaznika koji će obavljati poslove graničnog policajca i dva polaznika koji će obavljati poslove policajca u lokalnoj zajednici. Prilikom prijave na konkurs kandidati imaju mogućnost izjašnjenja za koje radno mesto će se osposobljavati – kaže načelnik Odeljenja policije PU Prijepolje potpukovnik policije Aleksandar Šarac.

Pored obaveznog uverenja o državljanstvu i prebivalištu na teritoriji Srbije i organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, uslov je da kandidati ne mogu imati manje od 18, a više od 24 godine života, maksimalno 27 ako su svršeni studenti Kriminalističko – policijskog univerziteta i posedovanje važeće nacionalne vozačke dozvole B kategorije. Zainteresovani kandidati, takođe, moraju da prođu zdravstvene, psihološke i fizičke provere. Nakon toga sledi selekcija.

Najpre konkursna komisija utvrđuje da li su ispunjeni formalni uslovi da neko učestvuje na konkursu, odnosno da li su pribavljena sva potrebna dokumenta. Nakon toga radi se provera psihološke, fizičke i zdravstvene sposobnosti. Kada sve to prođu , onda mi proveravamo da li ispunjavaju bezbednosne uslove da budu primljeni na radna mesta za koja je konkurs raspisan. Zdravstvena, psihološka i fizička provera se vrše u Kamenici i Beogradu. U Kamenici se obavlja psihološka i fizička, a u Beogradu zdravstvena provera. Svi ti nivoi provera su eliminacioni , odnosno ako ne prođu jedan nivo, onda je to kraj za njih – pojašnjava uslove konkursa potpukovnik Šarac.

Na osnovu iskustva iz prethodnih godina potpukovnik Šarac očekuje veliko interesovanje mladih sa područja tri opštine koje pokriva Policijska uprava Prijepolje.

U razgovoru sa zaposlenim u Centru za osnovnu policijsku obuku kandidati sa područja PU Prijepolje uvek su bili među boljim kandidatima i uvek su se pohvalno izjašnjavali o njima. Posao policajca u ovim našim krajevima je izuzetno cenjen, tako da mi i ovaj put očekujemo dovoljan broj kandidata, jer što ih bude više imaćemo bolju mogućnost selekcije u odabiru pravih kadrova za ovako važan posao – smatra Aleksandar Šarac.

Konkurs je otvoren do 8. aprila, a osim na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku, svi detlji konkursa mogu se dobiti u područnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici u kojoj zainteresovani kandidti imaju prebivalište.

foruminfo.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.