PROPAO TENDER – Azil za pse lutalice u Novom Pazaru nema ko da gradi

0
494

Druga faza izgradnje azila za pse i mačke lutalice, u Novom Pazaru, neće biti nastavljena, jer nema zaiteresovanih izvođača radova. Zbog toga je Gradska uprava obustavila tender.

To znači da će se sredstva vratiti Ministarstvu za ravnomjerni regionalni razvoj, a građanima će i dalje biti ugrožena bezbijednost zbog velikog broja pasa lutalica u gradu.

Vrijednost ovog projekta bila je oko 20 miliona dinara.

Podsjećamo da je Ministarstvo na čijem se čelu nalazi Edin Đerlek, zamjenik predsjednika SPP-a, obezbijedilo sredstva kojim je osim, završnih građevinskih radova na izgradnji štenara i upravne zgrade, trebalo je da se urade urade elektro, vodovodne, kanalizacione, telefonske i računarske mreže i njihove instalacije, video nadzor i postavi ograda.

Izgradnjom kompleksa, trebalo je da bude prekinuto angažovanje kompanije „Avenija MB“, sa kojom lokalna samouprava ima saradnju dužu od decenije. Za hvatanje pasa lutalica, koji se odvode u azil kod Vrnjačke Banje, gradska uprava, ove godine, plaća 14 hiljada dinara po psu.

Istovremeno, smanjio bi se broj pasa lutalica, ali i broj oštećenih građama, kojima se, godišnje, iz gradskog budžeta, isplaćuju pozamašna sredstva. Na primjer za četiri godine, od 2014. – 2018.godine, za obeštećenje zbog ujeda pasa, isplaćeno je 60 miliona dinara.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.