Predsjednik Mešihata ugostio imama džamije Al-Azhar u Kairu

0
170

U petak, 08.09.2023. godine, prije džuma namaza, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je imama džamije Al-Azhar, šejha Muhammed Fewzi El-Berberija, koji će biti gost na Večeri Kur'ana u Islamskom centru Gazilar u subotu 9. septembra.

Muftija Dudić zahvalio je imamu Al-Azhar džamije na posjeti i učešću na predviđenoj manifestaciji, naglasivši da je Univerzitet Al-Azhar, kao jedan od najstarijih islamskih univerziteta u svijetu, dao nemjerljiv doprinos očuvanju ispravnog razumijevanja vjere islama, te da je sa svojom ulemom i svršenicima sa različitih krajeva svijeta uvijek bio u službi Allahove vjere i muslimana, daleko od bilo koje vrste devijantnog djelovanja ili ekstremizma, zbog čega je uvijek bio i ostao poželjna destinacija za školovanje vjerskih kadrova.

Šejh Berberi je zahvalio muftiji Dudiću na srdačnom gostoprimstvu, te izrazio neskriveno zadovoljstvo i sreću zbog onog što je vidio od ostvarenih rezultata na vjerskom i odgojno-obrazovnom polju.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.