Predsjednik Mešihata primio predstavnike MFS EMMAUS i majke Srebrenice

0
87

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 10.08.2023. godine, primio je pomoćnika direktora Udruženja „Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS“ g. Elmedina Škreba sa majkama Srebrenice.

Tom prilikom, g. Škrebo i majke Srebrenice zahvalile su muftiji Dudiću na stalnoj podršci koju im daje Mešihat i on lično svojim čestim posjetama Srebrenici. Također, obavijestili su ga da su se u Domu „Hatidža Mehmedović“, čijem otvorenju je muftija Dudić prisustvovao, uselile prve majke Srebrenice.

Predsjednik Mešihata je gostima izrazio svoju radost i zahvalnost zbog posjete naglasivši da je obaveza svakog Bošnjaka gajiti kulturu sjećanja na genocid u Potočarima, istakavši da su majke Srebrenice sačuvale dostojanstvo u toku svoje borbe za pravdu, za razliku od dželata koji će biti poniženi na obadva svijeta. Kazao je da kada su majke Srebrenice u pitanju na nama je da ih samo slušamo i šutimo iz velikog poštovanja prema njima, jer su nas svojom žrtvom i borbom bezgranično zadužile.

Udruženje „Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” je nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Bavi se smještajem socio-zdravstvenih slučajeva, mjesečno finansira 2500 jetima, organizira internatski smještaj za djecu Srebrenice u Potočarima, kao i dnevne centre za djecu i mlade u Srebrenici i Zvorniku, obezbjeđuje obrok dnevno za 1000 korisnika, brine o Narodnoj kuhinji u Doboju, vodi projekte za održivi povratak, pomaže žrtvama trgovine ljudima i ilegalne migracije, te pruža usluge njege starim osobama.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.