Predsjednica BNV uputila čestitku ministru Zukorliću

0
237

Povodom izbora predsjednika Stranke pravde i pomirenja Usamea Zukorlića na funkciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Republike Srbije, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković uputila je čestitku.

U čestitki se kaže:

“Uvaženi gospodine Zukorliću,

Koristim priliku da Vam, u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime, nasrdačnije čestitam povodom izbora na funkciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost u Vladi Republike Srbije.
Uvjerena sam da će resor koji ste zadužili doprinijeti pomirenju u regionu, koje je od suštinske važnosti, a za šta se posebno zalagao Vaš rahmetli otac akademik muftija Muamer Zukorlić. Polje regionalne saradnje će biti od velikog značaja i za nacionalne manjine u državi i doprinijeti njihovom povezivanju sa matičnim zemljama, a nama je posebno važna veza sa maticom Bosnom i Hercegovinom.
Želim Vam puno uspjeha u radu, s vjerom da ćete svojim zalaganjem nastaviti sa doprinosom bošnjačkoj zajednici u Sandžaku i Republici Srbiji.

Bošnjačko nacionalno vijeće
P r e d s j e d n i c a
Dr. Misala Pramenković”


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.