Porasli troškovi rekonstrukcije Motrilje

0
425

Troškovi rekonstrukcije i sanacije Kule motrilje porasli su za 3,5 miliona dinara, pa će taj posao, umesto ugovorenih 22,7 miliona, sada koštati 26,2 miliona, saznaje radio Sto plus.

U izmeni ugovora, u koji je naš radio imao uvid, navodi se da je do povećanja cene došlo zbog “izvođenja nepredviđenih radova”.

Iako smo od lokalne samouprave zatražili informaciju o kakvim nepredviđenim radovima se radi, do kraja radnog vremena nismo dobili nikakav odgovor.

Rekonstrukciju Motrilje finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a radove je izvodila kompanija “Koto” iz Beograda, kojoj je pomagala firma “Krov” iz Novog Pazara.

Rok za završetak radova bio je septembar 2021. godine, a nedavno je iz lokalne samouprave saopšteno da će Kula “uskoro” biti otvorena za javnost.

U sklopu rekonstrukcije kule, parterno je uređen i prostor oko jednog od simbola Novog Pazara, za šta je plaćeno 1,8 miliona dinara.

Sa novim povećanjem cene, sveukupni troškovi uređenja tog kulturno-istorijskog spomenika dostići će iznos od 28 miliona dinara.

(Radiostoplus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.