Položen kamen temeljac na uređenju stambenog-poslovnog kompleksa “Stadion” u Prijepolju

0
755

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Edin Đerlek i predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić su danas otvorili infrastrukturne radove i položili kamen temeljac na uređenju stambeno – poslovnog kompleksa „Stadion“ u Prijepolju.

Potpredsednik Đerlek je u prethodnom mandatu Vlade Republike Srbije bio na čelu kabineta za ravnomerni regionalni razvoj koji je sufinansirao projekat „Spoljno uređenje stambeno – poslovnog kompleksa Stadion“ u vrednosti od 42, 7 miliona dinara, dok su ukupno četiri projekta u opštini Prijepolje sufinansirana u vrednosti od 61, 1 milion dinara za vreme mandata ministra Đerleka.

Đerlek je ovom prilikom istakao veliko zadovoljstvo što je danas u prilici da svedoči uspešnoj realizaciji svih projekata za koje je su, kako je naglasio, izdvojena rekordna sredstva, pre svega u oblasti komunalne infrastrukture i vodovoda, prosvete, turizma, ali i socijalne infrastrukture. Osim toga, istakao je i da se oseća delom svih ovih projekata i da mu je posebno važno to što su obećanje dato građanima Prijepolja, danas i ispunili.

Potpredsednik Narodne skupštine je rekao i da će ovaj projekat u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada, gde cirkuliše na hiljade meštana, sa novim parking mestima, novim zelenim površinama, igralištima za decu i odrasle. „Jedan multifunkcionalan kompleks koji će unaprediti uslove života građana Prijepolja i koji će posebno ulepšati ovaj deo grada na radost svih meštana, a naročito stanara stambenog kompleksa Stadion“, istakao je Đerlek.

On je okupljenim građanima poručio i da će kao potpredsednik skupštine i dalje nastaviti da se zalaže za Prijepolje, očekujući od Vlade Republike Srbije i resora unutar Vlade, još veća ulaganja i investicije u Prijepolje. Ova opština spada u nerazvijene, ali i kao takva ona danas pravi krupne korake u smeru obezbeđivanja svih neophodnih preduslova za rast i razvoj, te zato država mora pružiti još snažniju podršku Prijepolju, kao i ostalim nerazvijenim opštinama u Srbiji.

„Raduje me kada vidim ovu dinamiku u realizaciji projekata, čime je rukovodstvo opštine na čelu sa predsednikom Dragom Popadićem pokazalo maksimalnu ozbiljnost i odgovornost. Rezultat takvog pristupa i naše saradnje, jesu svi projekti koje smo do sada realizovali u ovoj opštini, a danas kao krunu svega toga imamo veliki i važan projekat za Prijepolje, na čijim se radovima upravo kreće“, zaključio je Đerlek.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.