POLITIČKO SAMOUBISTVO – Ljutvija Balkan vraća SDA na vlast u Tutinu?

0
3252

Političke igrarije u Tutinu ne prestaju. U posljednjem u nizu najavljenih preokreta, grupa odbornika koje predvodi Ljutvija Balkan je nezvanično iznenada najavila sa će podržati povratak SDA Sandžaka na vlast u Tutinu.

Samo nekoliko nedjelja nakon što su su podržali Bajra Gegića u pohodu na rušenje SDA u Tutinu, nakon što je Predsjedništvo SPP isključilo Ljutviju Balkana iz stranke, on pravi zaokret od dugoročne promjene i vraća SDA stranku na vlast.

Kako je SPP ranije saopštio, odluka o isključenju je donijeta zbog grubog kršenja Statuta stranke, djelovanja koje je u suprotnosti sa odlukama organa stranke, narušavanja ugleda stranke javnim oglašavanjem, doprinosa u stvaranju frakcija u Opštinskom odboru SPP Tutin, predvođenja frakcija, koja su u koordinaciji sa SDP Rasima Ljajića sklopile koaliciju u opštini Tutin na štetu stranke, pristupajući vladajućoj većini, dok je SPP ostala u opoziciji.

Kako saznajemo, uz podršku Ljutvije Balkana, SDA Sandžaka već je podnijela zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine opštine Tutin po hitnom postupku. Kao razlog navodi se neusvajanje budžeta opštine za 2024. godinu.

Još uvijek je nejasno koju će stranu zauzeti preostali odbornici Ljutvove grupe: Jašar Balić, Emir Hamidović, Samra Selmovoć, Smail Alić kao i glasni antisdaovac Faris Rešović, da li će podržati povratak SDA na vlasti, s obzirom da su tražili od SPP stranke da im progleda kroz prste okretanje leđa stranci, što im je SPP izašao u susret.

S druge strane, druga grupa od 5 odbornika predvođena Zaimom Redžepovićem, koji je također isključen iz stranke, sve aktivnije radi na formiranju nove političke organizacije koja će se baviti isključivo Tutinom, optužujući SPP.

U takvom nestabilnom političkom okruženju, građani i društvo postaju žrtve nepouzdanog i neodgovornog upravljanja opštinom.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.