Podrška državnom jedinstvu Bosne i Hercegovine

2
342
Odluka skupštine manjeg entiteta Bosne i Hercegovine da počne sa pripremanjem zakona o ‘preuzimanju nadlježnosti’ sa centralnog nivoa za rušenje jedinstvenih oružanih snaga i još nekih državnih nadlježnosti, jeste rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine !
Za svaku je osudu ova avantura čelnika srpskog naroda u BiH, koje simbolizuje Milorad Dodik.
Ovi očigledno planirani potezi, istina već dugo najavljivani od te persone, ne bi doveli do ove kulminacije krize u BiH da nemaju podršku srbijanskih i ruskih čelnika.
U pitanju je podmukli plan da se ‘mirno’ ugrozi opstanak Države BiH i da se Bošnjaci i svi bosanski građani dovedu pred svršen čin, da bi popustili u ‘pregovorima’ na zahtjeve onih koji žele da imaju totalnu kontrolu i nad ekonomskim resursima i potencijalima bh. države, da bi oni nastavili sa krčmenjem te imovine na teritoriji bh. manjeg entiteta, koju su agresijom i genocidom nad BiH i Bošnjacima ostvarili, od 1992. do 1995. godine.
Očekujemo da Bošnjaci i svi bosanski građani i državne institucije ne popuste i da ne dozvole da se poslije političke, sada širi i pravna agresija nad državnim poretkom BiH, uspostavljenim po Dejtonskom sporazumu iz 1995., poslije krvave agresije SRJ nad Republikom BiH i genocida nad Bošnjacima.
Očekujemo da SAD i sve EU demokratske zemlje, te NATO pakt, jasno stanu na stranu očuvanja granica i državnog bh. ustrojstva, jer je Bosna i Hercegovima paradigma onoga što predstavlja bit demokratskog i pravnog poretka u SAD i EU i u drugim civilizovanim zemljama.
Bilo bi nužno da OHR, odnosno međunarodni predstavnik u BiH, gospodin Kristijan Šmit, odmah reaguje u skladu sa svojim ovlaščenjima, da bi se zaustavilo političko ludilo pojedinaca iz vlasti manjeg bh. entiteta, koje može dovesti do novih ratnih sukoba.
Ne sumnjamo da će i kosovska vlada – kao što je to i do sada činila – i dalje nastaviti da pruža otvorenu podršku Bošnjacima i svim bosanskim građanima kao i državi BiH, jer je svima ovdje jasno da se na Zapadnom Balkanu sprovodi plan otvorenog širenja velikosrpskog državnog projekta, od koga su direktno ugroženi i Država
BiH i Republika Kosovo i Republika Crna Gora.
Interes većine građana ovih triju zemalja je mir, i nastavak EU i NATO integeracija !

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.