PLJAČKA NELEGALNE VLASTI – Opština Sjenica u blokadi s računom od preko 60 miliona dinara

0
1516

Opština Sjenica se suočava s ozbiljnom finansijskom krizom jer je račun opštine blokiran zbog dugovanja u iznosu od preko 60 miliona dinara. Ova blokada nastupila je nakon nelegalnog dolaska na vlast političke garniture koju čine SDA, SDP i SBR.

Ova politička garnitura je vodila opštinu Sjenica do avgusta 2020. godine, kada je Stranka pravde i pomirenja dobila podršku građana i formirala vlast koja je uspjela da vrati gotovo sve dugove opštine i uspješno realizira preko 20 velikih i 30 manjih projekata.

Sjenica je jedina opština sa blokiranim računom u Zlatiborskom okrugu, među 10 opština u ovom regionu. Finansijska situacija postala je alarmantna s obzirom na blokadu računa i nastavak zaduživanja pod nelegalnom vlašću. Lokalna zajednica je zabrinuta zbog novih ekonomskih izazova i nedostatka stabilnosti u upravljanju finansijama. Stanovnici opštine Sjenica zabrinuti su nelegalna vlast nema plan za izlazak iz ove krize i rješavanje problema dugova koji opterećuju zajednicu. Građani vjeruju da će nakon izbora, koje će biti održani na proljeće, opštinu ponovo preuzeti SPP i nastaviti put prosperiteta koji je započet u prethodnom mandatu.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.