Pješački dio mosta u Novom Pazaru pun rupa (VIDEO)

0
1303

Pešački deo mosta preko reke Raške u Novom Pazaru, između Zelene pijace i Tržnog centra Samald park, vidljivo je oštećen, sa brojnim rupama i pukotinama, koje svakodnevno otežavaju prelazak pešaka.

Ovaj most svakodnevno prolazi veliki broj ljudi, jer povezuje centar grada sa nekoliko značajnih trgovačkih lokacija.

Tragovi ranijeg krpljenja ovog pešačkog dela mosta su vidljivi, ali se očito nakon svake zime na trotoaru pojave duboke rupe, kroz koje čak raste i trava.

Iako je portal Free media od nadležnih institucija pokušao da sazna kada će ove rupe biti sanirane, osim prebacivanja odgovornosti sa jednih na druge konkretan odgovor nismo dobili.
Iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta su nam rekli da je ovaj most deo magistralnog puta, za čije održavanje je u potpunosti nadležno Javno preduzeće “Putevi Srbije“, te da se za rešavanje ovog problema obratimo preduzeću “Novi Pazar-put“.

S druge strane, iz tog preduzeća su za naš portal pojasnili da su nadležni isključivo za održavanje kolovoza na ovom mostu, ali ne i pešačkih prelaza, koje, kako navode, treba da sanira lokalna samouprava.

 

Novopazarci sa kojima smo razgovarali očekuju da se ovaj problem reši što pre, jer utiče na njihovu bezbednost, ali i ruži sliku grada.

Oni su nam ukazali i da su pešaci svedoci nimalo prijatnog pogleda sa ovog mosta, koji umesto ušća reke Jošanicu u Rašku odvlači veoma oštećeno rečno korito, koje iz dana u dan sve više propada.

(Free Media)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.