Ovo je kriminalna grupa odgovorna za ubistvo Hamidovića i kidnapovanje direktora Tahirovića

0
18229

 

Ovo je spisak kriminalne grupe odgovorne za kidnapovanje direktora Tehničke škole u Sjenici Alena Tahirovića i ubistvo urednika Sjeničkih novina i člana Stranke pravde i pomirenja Edina Hamidovića:

EMRAH LATOVIĆ, ubica

Sin Izeta Latovića i ubica Edina Hamidovića, po naloga svog oca. Pobjegao u pravcu Crne Gore.

RANKO ĐUROVIĆ, pomagač ubice

Iz sela Bare u opštini Sjenica. Organizovao Emrahu Latoviću bekstvo iz države u pravcu Crne Gore. Uhapšen.

N.N., vozač-pomagač ubice

Policijska uprava još uvijek nije identificirala identitet vozača koji je vozio Emraha Latovića u bijelom mini-morisu kada je izvršen atentat na Edina Hamidovića.

IZET LATOVIĆ, naredbodavac ubistva

Osuđivan za trgovinu bijelim robljem u Njemačkoj. Zahvaljujuči Rasimu Ljajiću oslobođen optužbi za atentat na braću Dacić u Sjenici. Prijavljen policiji od strane šehida Edina Hamidovića za upućene prijetnje smrću. Vođa kriminalmne grupe u Sjenici. Oteti Alen Tahirović držan u kući njegovog brata. Učestvovao u torturi nad Alenom Tahirovićem. Visoki funkcioner SDP Rasima Ljajića. Osoba koja kontroliše 4 Ljajićeva odbornika u skupštini opštine, među kojima je i ćerka Izeta Latovića.

ENES GONJANIN, poslušnik Izeta Latovića

Lice sa potjernice koji ima zabranu ulaska u Bosnu i Evropsku uniju zbog niza krivičnih djela. Učestvovao u kidnapovanju i maltretiranju Alena Tahirovića. Zaštićen od strane Rasima Ljajića, da ne bude pretresan u slučaju posljednjeg ubistva.

BOJAN TRMČIĆ, načelnik policije i dužnik Izeta Latovića

Načelnik policije u Sjenici je zavisnik od kockanja, zbog čega često zajmi novac od Izeta Latovića, nakon čega mu Izet Latović organizuje prodaju placeva koje posjeduje Bojan Trmčić da bi naplatio dugove. Minimizirao pitanje kidnapovanja Alena Tahirovića na sjednici savjeta za bezbjednost opštine Sjenica.

PETKO PUCAREVIĆ, tužilac i poslušnik Bojana Trmčića

Tužilac iz Nove Varoši, odgovoran za prikrivanje krivičnih djela koje su počinili Emrah Latović i Izet Latović. Pucarević nije adekvatno procesuirao Emraha Latovića u prošlosti za nelegalno posjedovanje oružija i za napad na službeno lice, policajca. Nije podigao krivičnu prijavu protiv Izeta Latovića za kidnapovanje Alena Tahirovića.

ASIM AKI HODŽIĆ, savjetnik u ministarstvu, Ljajićeva ruka u Sjenici i sestrić Izeta Latovića

Ozloglašeni kriminalac i politički funkcioner SDP-a, koji je više puta masovno opljačkao budžet opštine Sjenica. Pod fizičkom zaštitom Izeta Latovića objavio porno-snimak Hazba Mujovića iz kabineta opštine. Direktni inspirator Izeta Latovića za atakovanje na ljude iz stranke SPP Muftije Zukorlića. Osoba zadužena od strane Rasima Ljajića za usmjeravanje i kontrolu Izeta Latovića. Lično tukao kidnapovanog direkora Alena Tahirovića. Zaštićen od strane Rasima Ljajića, da ne bude pretresan u slučaju posljednjeg ubistva i zaposlen kao savjetnik u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, 4 dana nakon atentata na šehida Edina Hamidovića.

RASIM LJAJIĆ, bivši ministar i vrhovni vođa kriminala u Sandžaku

Politički zaštitnik svojih funkcionera Asima Aki Hodžića i Izeta Latovića. Štitio Izeta Latovića u atentatu na braću Dacić, koji se dogodio prije 15 godina. Putem lista Kurir i portala koje drže SDP funkcioneri u Sandžaku, pokušao da izobliči sliku atentata na šehida Edina Hamidovića, optužujući muftiju Zukorlića da podstiče na krv i optužujući šehida Edina Hamidovića da je navodno pokušao da iznudi novac od Izeta Latovića, opravdavajući ubistvo. Nije nikada osudio ubistvo, niti kidnapovanje direktora Alena Tahirovića. Inspirator još najmanje 5 političkih atenata u kojima je ubijeno ukupno troje osoba i jedna osoba trajni invalid.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.