Ostavka Biševca, šta kaže Statut Novog Pazara

0
24

Podnošenjem ostavke gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca formalno su prestali mandati i njegovom zameniku Vladimiru Marinkoviću, kao i članovima Gradskog veća, predviđeno je Statutom Grada.

Međutim, iako su podneli ostavke, članom 74 Statuta predviđeno je da oni ostaju na dužnosti i vrše tekuće poslove do izbora novog gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Tim dokumentom je propisano i da predsednica Skupštine Novog Pazara na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta obaveštava odbornike da je gradonačelnik podneo ostavku, ali nije određeno u kom roku zasedanje mora biti održano.

Biševac je juče podneo ostavku na tu funkciju čime su, kako je naveo u obrazloženju, “stvoreni uslovi da se do kraja ove kalendarske godine održe lokalni izbori”.

“Smatram da je održavanje prevremenih lokalnih izbora u interesu svih građana Grada Novog Pazara, kao i da predstavljaju osnovu za dalji razvoj naše lokalne zajednice”, stoji u ostavci.

Na zvaničnom nalogu Grada na Fejsbuku navedeno je i da je “njegova želja bila da se uštedi na budžetu i vremenu, te da je smatrao da je građanima nepotrebno da u roku od nekoliko meseci dva puta izlaze na birališta”.

Pored njega, ostavke su podneli i gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije, a iz opozicionioh partija su ocenili da je to urađeno “po nalogu Beograda, odnosno Srpske napredne stranke”.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.