Opština Sjenica – Nisu tačni navodi o incidentu, niti su prostorije biblioteke nasilno zauzete

0

Povodom naslova: „Sukob direktorka SDA i  SPP u Sjenici! Obijene prostorije biblioteke“ koji je objavljen na internet portalu „Sandžak danas“,  informativna služba Opštine Sjenica daje sledeće:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Netačni su navodi  u tekstu koji je objavljen na internet portalu „Sandžak danas“ u kome se navodi da je došlo do incidenta u gradskoj biblioteci  “Muhamed Abdagić” u Sjenici, te da je novoimenovana direktorka obila prostorije biblioteke i nasilno zauzela prostorije u kojima će obavljati svoju delatnost.

Rešenjem Skupštine opštine Sjenica od 14.10.2020. godine Talović Edina razrešena je funkcije direktora biblioteke, jer je svojim nestručnim i nesavesnim radom doprinela da biblioteka bude finansijski zadužena, dok je rešenjem SO-e Sjenica od 14.10.2020. godine Mersija Brbutović imenovana za novog vršioca dužnosti  direktora biblioteke.

U svrhu primopredaje dužnosti između gore pomenutih lica formirana je komisija, a poziv za primopredaju dužnosti više puta upućivan je Talović Edini. Imenovana se nije odazvala primopredaji dužnosti,  iako joj je rešenje o razrešenju uredno uručeno i ista je znala da više nema nikakvih zakonskih osnova da  obavlja funkciju direktora biblioteke.

Kako bi se omogućilo novom vršiocu dužnosti direktora biblioteke da obavlja svoju funkciju i stupi u kancelarije biblioteke, dana 10.11.2020 godine promenjene su brave u kancelarijama direktora biblioteke. Dakle, nije bilo nikakvog incidenta, niti su prostorije biblioteke nasilno zauzete.

Navedeno saopštenje se daje kako bi se građani opštine Sjenica upoznali sa istinom.

U Sjenici,

10.11.2020. godine


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.