Održana proširena sjednica Mešihata – Usvojeni izvještaji, imenovan novi urednik Glasa islama

0
1018

Dana 15.02.2024. godine održana je proširena sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojoj su pored članova Mešihata prisustvovali predsjednici i glavni imami medžlisa, te rukovodioci i predsjednici upravnih odbora ustanova Islamske zajednice.

Na sjednici su podnijeti izvještaji o radu ustanova i medžlisa Islamske zajednice u 2023. godini, koji su poslije iscrpne rasprave usvojeni.

Članovi Mešihata podržali su izvještaje uz konstataciju da je prethodna 2023. godina potvrdila kontinuitet napretka i razvoja Islamske zajednice na svim nivoima, te je tom prilikom predsjednik Mešihata izrazio zadovoljstvo i zahvalnost ustanovama i medžlisima, rukovodstvu i uposlenicima, kao i svim vjernicima koji su i tokom prethodne godine pružali nesebičnu podršku i povjerenje Islamskoj zajednici.

Utvrđena je visina sadekatu-l-fitra za nastupajući Ramazani šerif, te odlučeno da Vjersko-prosvjetna služba Mešihata izvrši neophodne pripreme za realizaciju ramazanskih aktivnosti na terenu u saradnji sa muftijstvima i medžlisima Islamske zajednice.

Na sjednici su usvojena Pravila ponašanja i odijevanja imama, te Pravilnik o predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Za v.d. glavnog urednika Glasa islama imenovan je Edin ef. Redžepović, a za v.d. koordinatora Mreže mladih Davud Bajrović.

Također, verificirana su tri uvakufljenja zemljišta na području Tutinskog medžlisa ukupne površine oko 70 ari.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.