Održan Sastanak Inicijativnog odbora Dijaspore SPP

0
887

U centrali Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru, održan je sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Dijaspore SPP. Sastanku je prisustvovao predsjednik Stranke Usame Zukorlić, dok je sastankom predsjedavao Fahrudin Hamidović.

Na sastanku je je detaljno razmatrana strategija i planovi formiranja organizacije Dijaspore SPP.

Izvršena je analiza izvještaja o radu između dvije sjednice, kao i informisanje prisutnih o ključnim odlukama donesenim na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke.

Jedna od ključnih odluka koja je donesena na sastanku je odluka o otpočinjanju formiranja odbora stranke u dijaspori. S tim ciljem, stranka planira aktivno angažiranje i mobilizaciju članstva koje živi izvan domovine kako bi se osiguralo njihovo aktivno uključivanje u izborni proces u ambasadama i konzulatima.

Naglašeno je kako dijaspora igra ključnu ulogu u očuvanju veza sa matičnom zemljom, ali i u promicanju interesa i vrijednosti stranke u međunarodnom okruženju.

S obzirom na važnost dijaspore kao resursa podrške, očekuje se da će ova inicijativa imati značajan pozitivan utjecaj na budućnost stranke.

Sljedeći sastanak inicijativnog odbora će biti upriličen u Frankfurtu.

(SPP)

  


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.