Odbrana Islamske zajednice i vakufa bez kalkulacije, do posljednjeg komada

2

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić kazao da je paravjerska tvorevina jedan od faktora destabilizacije u Sandžaku.

– Ovo su faktori destabilizacije. Ovi faktori ugrožavaju bezbjednost i cjelokupni normalan sistem na ovom prostoru. Prvi je kriminal, drugi je korupcija, a treći faktor destabilizacije je paravjerska tvorevina. To mora da se zna za sva vremena. Onaj državni aparat koji je 2007. godine dopustio i pomagao instalaciju paravjerske tvorevine, otvorio je živu ranu na bošnjačko i muslimansko tkivo. Dok se ta rana ne zatvori, to je faktor destabilizacije. Vidjeli ste, stinica – imamo problem, zato će morati vlast da sašije ranu koju su izazvali Koštunica i Ugljanin, a podržali Tadić i Ljajić uz pomoć nekih vanjskih faktora”, kazao je akademik Zukorlić.

Poručio da će u odbranu Islamske zajednice i vakufa stati bez kalkulacije, do posljednjeg komada.

– Vi, gospodo u Islamskoj zajednici imate mene i Stranku pravde i pomirenja kao servis za odbranu sebe, svojih vrijednosti, ciljeva, svoje slobode, do posljednjeg komada i bez kalkulacije sa našim političkim interesom. O drugim pitanjima mogu kalkulisati sa političkim interesima, ali o svetinjama neću kalkulisati po cijenu da nestanem politički biću na strani Islamske zajednice i svakog pedlja vakufske imovine i svakog prava Islamske zajednice. Neka to znaju i prijatelji i dušmani. Čemu smisao da se mi bavimo politikom i borimo se za nešto, za neki glas i neki status, a može neko da nam vršlja po vakufskoj imovini i da nam otima, kao što bi narod rekao: “kao udovičko”. Doš'o, prokop'o i kao ima put. Pa nemaš put, jer hoćeš da otmeš. Nemaš ništa. Hoćeš da gradiš? E pa nećeš da gradiš! Nećeš graditi. To ti ne govorim kao predsjednik partije, to ti govorim kao musliman, jer sam ja član te Islamske zajednice – bio u politici ili ne bio i braniću je do posljednjeg komada. Nazivajte me kako hoćete, etiketirajte me kako hoćete, radite šta hoćete, ali znajte da ovaj narod, nakon što mu je sve oteto, nakon što mu se čini ono što mu se čini, u njegovoj ekonomiji, politici, sistemu vlasti koja treba da mu pomaže, šta hoćete? Da mu sahranite to parče Islamske zajednice na kojem je opstao? E pa nećete! Kunem vam se, nećete! Nećete nikada. I niko. Zvao se Zilkić, Nasufović, proizvodite vi Jusufspahiće, ovaj ili onaj, to mene ne zanima, to su vaše figure. To je ništa. To nije Islamska zajednica. To je sekta. I gospodo u državi, vi ste dužni da tu sektu ugasite. Po zakonu ste dužni da je ugasite, kao što ste ugasili crkvu Artemija. Kada to uradite, onda ćemo vam vjerovati da smo ravnopravni i vjerovat ćemo vam da želite da muslimani budu građani ove zemlje i da sandžak bude integralni dio ove Srbije. U protivnom, vi tjerate Sandžak iz Srbije. Vi tjerate muslimane iz sastava građana ove zemlje. To mora da se jasno zna i govori. Oko toga nećemo taktizirati, jer to su savršeno jasne istine od kojih nikada nećemo odustati”, poručio je akademik Zukorlić.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

2 KOMENTARI

 1. Ako mislite zmije da uništite onda morate hi u glavu tući! A to znači morate što se Sandžaka tiče Raška i Uglješu stavit iz rešetki i na taj način ste riješili što se tiče Raška narkodilerstvo prostituciju reketiranje i korupciju. A sa Uglješom rješavate Islamse zajednice pitanje i korupcije.Samo na taj način Sandžak će postati slobodan! A to ponovo sve zavisi od Beograda!…

  5

  0
 2. treba se IZ braniti kao osnov Bosnjackog identiteta
  Poznajuci veoma dobre organizacion sposobnosti IZ , potreno je da IZ bude inicijator za organizovanu proizvodnju zdrave hrane i sokova od voća i povrća
  Hiljade hektara plodnog zemljista stoji ne iskoristeno u Sandzaku, trnjem prekriveno jer su mladi u dijaspori
  IZ treba , u saradnji sa lokalnim imamima, da napravi analizu na lokalu i da se dogovori sa vlasnicima zemlJe koji su najbolji uslovi da se zemlja iskoristi i da svako financijski bude zadovoljan. Ova zima i kriza sa covid 19 je isto i oportunitet da se krene sa takvim planom , analizom i kontaktima
  IZ treba da napravi tim koji ce preuzeti odgovornosti za organizaciju i koordinaciju ovog projekta
  Postoji dosta ne iskoristenog zemljista gde se more krenuti , organizovano, sa plastenicima za porisvodnju svezeg povrca i sokova , parcele zasaditi sa vocem otpornim na nasu klimu.
  Projekat je na duge staze ali izvanredna sansa za IZ kao organizatora , da se pokrene jedan dijo omladine, da rade posteno i zarade dovoljno za normalan zivot u Sandzaku, jer je buducnost u zdravoj hrani a trziste postoji.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.