Odbijeni prijedlozi opozicije za dopunu dnevnog reda

0
382

Odbornici vladajuće većine u Skupštini grada Novog Pazara odbili su danas svih 26 predloga opozicionih partija za dopunske tačke dnevnog reda.

Među 11 predloga odborničke grupe Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka bili su oni koji se odnose na dostavljanje izveštaja o nacionalnoj strukturi zaposlenih u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, kao i državnim organima i službama, kao i obrazovanje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica za “pokušaj izazivanja fizičkih sukoba“ u decembru prošle godine.

Oni su predložili i pokretanje inicijative o izmeštanju kasarne “Rifat Burdžević Tršo“, mere za podrške stanovništvu tokom Ramazana, kao i povlačenje tačaka koje se odnose na imenovanje novih direktora.

Odbornici SPP predložili su ukupno devet tačaka, među kojima su pranje ulica i javnih površina u gradu, rekonstrukciji puta i izgradnji rečnih korita u Novopazarskoj banji, kao i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Paralovo i sanacija otvorene kanalizacije u naselju kod Hakovog hana.

Tražili su i formiranje komisije za praćenje i kontrolu rekonstrukcije Kule džephane, zabranu održavanja najavljenig bajranskog koncerta, kao i izradu Lokalnog plana zaštite životne sredine.

Odbornici SDA Sandžaka, Stranke pravde i pomirenja (SPP) i odbornik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović predložili su odvojeno i da se poništi Konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Novog Pazara za ovu godinu i raspisivanje novog, na kojem se nijednom podnosiocu ne može dodeiti više od 25 odsto predviđenih sredstava.

Odbornik GPS Edin Zećirović predložio je šest dopunskih tačaka koje se odnose na izradu stručne studije o stanju elektroenergetskog sistema u Novom Pazaru, saobraćajne studije za teritoriju grada, kao i formiranje komisije za sprovođenje preporuka ODHIR-a.

Zećirović je između ostalog predložio da se uputi apel rukovodstvu Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) da sprovedu neophodne procedure za obnovu akreditacije svih studijskih programa i rešavanje postojećih problema.

Na početku sednice su za nove odnornike imenovani Amra Husović, Marija Ćurčić. Enes Buhić i Faruk Pašović sa izborne liste “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”, Nenad Milutinović i Vladimir Veličković sa izborne liste “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić”, kao i Dženan Baćićanin sa izborne liste “SDA Sandžaka-dr.Sulejman Ugljanin“.

Na današnjoj sednici će se razmatrati brojne tačke dnevnog reda, među kojima su i one koje se odnose na ustupanje kule Motrilje na korišćenje Kulturnom centru, kao i da se ugostiteljski objekat na Bezistanu izda na 30 godina pod zakup.

Na sednici će za novog direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta biti izabran Berin Ljajić, Mirza Bektović za novog direktora Centra za socijalni rad, a Kancelarije za mlade Tarik Rupić.

(Free Media)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.