OBEĆANJE ISPUNJENO – Asfaltirana dionica puta Nikića Potok u Sjenici

0
889


Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić, prisustvovao je asfaltiranju važne dionice puta Nikića Potok. Kako je naglasio, to je bio veliki problem za desetak sela koji ovaj putni pravac vežu sa Sjenicom.

„Ovo je, vjerujem, jedan ohrabrujući momenat, ali mi na njemu nećemo stati. Želim ljude, prije svega na teritoriji opštine Sjenica, da obajestim da smo mi obezbijedili 2. 150. 000 eura za asfaltiranje opštinskih puteva i gradskih ulica, novac će biti operativan naredne godine, te se u tom smislu radujemo novim kilometrima, a ja mislim da će tu biti novih 30 kilometara asfalta i da ćemo u relativno kratkom vremenskom periodu, u značajnom procentu, podići nivo i kvalitet puteva“, dodao je on.

Istakao da će raditi na poboljšanju putne infrastrukture, ali se susreću, kaže Mujagić,  i sa određenim poteškoćama u realizaciji projekata.

„Poseban nam je problem, u poslednje vrijemenapravio ukrajinski rat koji je izazvao ogromno poskupljenje svih proizvoda, pa samim tim i ovih radova, veliki je teret na budžetu“, naglasio je Mujagić.

Dodao da je smisao njihovog postojanja, zapravo da žiteljima tog kraja olakšaju život i njihovo ekonomsko djelovanje učine što je moguće dostupnijim i boljim.

„Iskreno se nadam da ćemo imati snage i podrške da istim tempom i nastavimo“, zaključio predsjednik opštine Sjenica.

Mještani kazali, da će mi ovaj asfalt u mnogome olakšati život.

„Zaista je ovo bio jedan prekid. Imali smo problem tokom putovanja iz sela koja su u blizini i teško je bilo održavati ovaj put, naročito zimi i evo dočasmo dan da se put završi“, poručio je Suad Dacić.

Za ostanak treba obezbijediti neophodan ambijent, a predsjednik Mujagić ulaže nadljudske napore koje s ulaganjima na nivou Vlade treba podržati.

Projekat asfaltiranja dionice puta Nikića Potok sufinansiralo je Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj.

SANA-Aiša Alić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.