O. Š. Bratstvo: Knjige nipošto nisu imale za cilj provokaciju – izražavamo žaljenje ako se neko tako osjetio

0
341

Osnovna škola Bratstvo, povodom negodovanja na društvenim mrežama, a u vezi knjiga koje su dodijeljene najboljim učenicima te škole, javnosti se obratila saopćenjem za javnost:

I ove godine, kao i svake prethodne, škola je najboljim učenicima dodelila diplome “Vuk Karadžić”, a onima koji su pohađali nastavu na bosanskom jeziku, diplome “Muhamed Hevaji Uskufi”. Uz diplome smo učenicima poklonili i knjige Sabrane priče 3 Franca Kafke, Krila Stanislava Krakova, kao i dela Mevljude Melajac: Žar, Tapija, Halka, Amanet, Đurumlija i Jorgovani.

Naša škola je oduvek negovala dobar multietnički odnos sa ciljem da od naše dece stvaramo dobre đake i ljude u čemu smo i uspevali.

Dodeljene knjige ni u kom slučaju nisu imale za cilj da izazovu bilo kakvu provokaciju niti povrede nacionalna osećanja. Knjige su ponuđene od knjižare Službeni glasnik čiji izbor mi nismo doveli u pitanje.

Škola izražava žaljenje ako je neko dobijenom knjigom povređen u bilo kom smislu. Takvu knjigu možete vratiti i dobiti drugu.

Nadamo se da ćete ovo shvatiti kao nesporazum, a ne kao svesnu nameru. – stoji u saopćenju koje je potpisao direktor Dejan Kulundžić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.