Novi Pazar blokira izgradnju škole u Šutenovcu – Nisu odobreni lokacijski uslovi za školu

0
2219

Odeljenje za urbanizam Gradske uprave Novog Pazara odbilo je da izda lokacijske uslove za izgradnju osnovne škole u naselju Šutenovac, saznaje radio Sto plus.

U obrazloženju zaključka navodi se da je zahtev Grada Novog Pazara odbijen jer “nisu ispunjeni formalni uslovi”, odnosno, jer su utvrđeni nedostaci u grafičkoj dokumentaciji idejnog rešenja urađenog od strane Zavoda za urbanizam.

“U grafičkoj dokumentaciji, na crtežu ‘situacija’, nije data oznaka ulaza za učenike, prekinuto je obodno zelenilo i vežbalište i ekonomsko dvorište nije izolovano zelenilom”, stoji u obrazloženju.

Podsećamo da su nam u Zavodu za urbanizam sredinom maja rekli da su predali idejno rešenje za dobijanje lokacijskih uslova i da će u narednih nekoliko meseci raditi na projektu za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju osnovne škole u tom novopazarskom naselju.

Izgradnju osnovne škole u Šutenovcu iz Gradske uprave Novog Pazara najavljuju godinama.

U martu 2020. godine su od privatnih vlasnika kupljene parcele 6644/5, 6645/2, 6646/4, 6647 i 6648/1, u blizini stadiona, ukupne površine oko hektar i 17 ari za 75 miliona dinara.

Nakon nekoliko meseci javnosti je predstavljeno idejno rešenje, ali tri godine kasnije još uvek nisu dobijeni lokacijski uslovi za izgradnju škole čijim početkom rada bi se rasteretile osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžetić Tršo” i “Ćamil Sijarić”.

Izvor: Radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.