Nikšić se pridružio odborničkog grupi SDA u Sjenici

0
1788

Vođa SBR-a u Sjenici Fadil Nikšić i njegova svastika Dženita Rahić pristupili su odborničkoj grupi SDA Sandžaka kako bi im omogućili da imaju više predsjednika biračkih odbora. Zbližavanje SBR-a i SDA Sandžaka, koju u Sjenici nakon brojnih afera predvodi Hazbo Mujović, došlo je uoči lokalih izbora.

Nije tajna da SBR ne može preći cenzus u Sjenici, kao što ova stranka nije to uspjela u Novom Pazaru i parlamentarnim izborima, već je cilj pokušati umanjiti broj glasova SPP-u kojeg u Sjenici predvodi Munib Mujagić. U tom svjetlu treba posmatrati i posljednja dešavanja, te bezrezervnu podršku koju Nikšić pruža Mujoviću.

Podsjećamo da je Nikšić sa svojom grupom odbornika oteo mandate SPP-a, a onda zarad par direktorskih fotelja inicirao smjenu Muftijine vlasti i dovođanje SDA na čelo opštine.

Sličan scenario desio se i u Tutinu kada su odbornici Jašar Balić i Ljutvija Balkan, koji su također oteli mandate od SPP-a i koji su u stranačko-prijateljskim odnosima sa SBR-om, vratili SDA na vlast u ovoj sandžačkoj opštini.

SPP je na posljednja dva izborna ciklusa (za BNV i parlament) potvrdila da je najjača stranka u Sjenici, te se očekuje da na lokalnim izborima zakazanim za 2. jun dobije apsolutnu većinu bošnjačkih glasova.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.