Nermina Ahmetović nova specijalna savjetnica ministra kulture

0
722

Potpredsjednica Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja, prof. Nermina Ahmetović imenovana je od strane ministra za kulturu Nikole Selakovića za specijalnu savjetnicu zaduženu za kulturu nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Nermina Ahmetović 1978. godine u Novom Pazaru gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju u Novom Pazaru. Studije engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, gdje je stekla zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Master studije iz engleskog jezika i književnosti završila je na Univerzitetu u Prištini, Kosovska Mitrovica, a doktorske studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Profesionalno iskustvo sticala je kao nastavnica engleskog jezika u više škola u Novom Pazaru, uključujući OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ “Jošanica” i OŠ “Rifat Burdžević – Tršo”. Takođe je radila kao predavač na Univerzitetu Nizwa u Omanu.

Učestvovala je u brojnim stručnim usavršavanjima, seminarima i obukama, uključujući MICC Academy, MICC Debate Academy, Inclusion across Europe i druge. Aktivno je učestvovala u naučno-istraživačkom radu, a njeni radovi su publikovani u međunarodnim časopisima.

Prof. Ahmetović govori engleski i služi se francuskim jezikom. Udata je i majka troje djece.

Njenim imenovanjem za specijalnu savjetnicu za kulturu nacionalnih manjina, očekuje se dodatno unapređenje kulturnih politika i bolja integracija nacionalnih manjina u kulturni život Srbije. Njenim imenovanjem je oslobođena uzurpirana pozicija od strane disidenata koja je pripadala stranci u koalicionim dogovorima.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.