NEHUMANO – Đaci u Novom Pazaru nastavu pohađaju u privatnim lokalima bez toaleta

0
5411

Našoj redakciji obratili su se roditelji učenika OŠ “Desanka Maksimović” – Cana koja se nalazi u novopazarskom naselju Lug, ukazujući na nehumane uslove u kojima nastavu pohađaju učenici nižih razreda. 

Naime, usljed probijenih rokova i na rekonstrukciji škole, veliki broj učenika nižih razreda primoran je da nastavu pohađa u pet privatnih lokala, prema riječima roditelja neki od lokala nemaju prozore, ali ni toalet. Učenice su bez vode, niko ih ne čisti, pa prijeti izbijanje zaraze. Pismo prenosimo u cijelosti:

– Znate da se izvode neki radovi na školi i da to traje skoro godinu dana. Naša deca su smeštena na 5 lokacija udaljenosti prečnika oko 2 km. Moje dete je smešteno u prostoriji bez prozora, a tu je ujedno i još dva odeljenja, ali imaju malo bolje uslove. Prijeti zaraza da djeca dobiju neku bolest, jer u 3 ucionice je smješteno preko pedeset đaka istovremeno, a samo ima jedan wc, odnosno jedna wc šolja, i tako po cijeli dan su po tri odjeljenja. Učionice niko ne cisti. Nema trotoara, nema ništa. Neki roditelji kažu da su pokušali da se žale, ali da su odustali jer su velike prijetnje. Naša učiteljica kaže da je prisiljena da radi u takvim uslovima.

Roditelji su dodatno zabrinuti jer se bliži kraj građevinske sezone, a učionice nisu spremne. To znači da će đaci sve do proljeća nastavu pohađati u nehumanim uslovima.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.