Ne dozvolimo da našim sebetom dođe do razdora u društvu

0
1117

Čovjek koji je iskren i zalaže se za istinu, on će stati na stranu istine, bez obzira da li mu je ugrožen lični interes, ili se prema njemu pogriješilo, ili nije dobio ono što je očekivao.

A onaj koji je na strani istine, samo kada mu se poklapa sa ličnim interesom, nije dovoljno iskren, on je stavio svoj ego ispred istine, a ko tako uradi, onda njegova vaga ne mjeri ispravno, i on onda nemari što će sa njegovim postupcima da napravi razdor i fitnu. Takav je u stanju da slaže, da izmišlja, da mrzi, da traži greške onima koji su na strani istine, kako bi opravdali sebe i svoje djelovanje.

Najgore od svega je ako se propustimo svojem egu, strastima i mržnji, onda će da nas prokleti šejtan vodi, a on koga vodi, taj je osuđen na propast.

Mi treba da smo svjesni da je samo Allah idealan, a mi smo svi manjkavi, tako da ako budemo tražili na ovom dunjaluku nešto bez mahane, ne čemo ga naći, ili ćemo ostat bez njega.

Mi moramo biti u stanju da se malo uzdignemo iznad dunjalučkih prohtjeva, pa da živimo po principima islama, u ime Allaha, da nam je Njegovo zadovoljstvo na prvom mjestu. A kome Allahovo zadovoljstvo bude na prvom mjestu, taj će biti u stanju da oprašta, jer voli i da njemu sutra bude oprošteno, a imamo i našeg uzora, našeg dragog Poslanika Muhammeda alejhi selam, koji se nikada nije svetio za lične uvrede, samo je ljut bio ako bi neko tumačio islam pogrešno, ili bi neko udario na jedinstvo muslimana.

Zato pozivam sebe i vas, da budemo Bogobojazni, da provjeravamo informacije, ne dozvolimo da se našim sebetom povrijedi drugi, ili ne daj Bože dođe do razdora u društvu.
Molim Allaha da nas učinio iskrenim vjernicima, i da uvjek koračamo pravim putem, i molim Allaha da nam podari jedinstvo, međusobnu ljubav i slogu.

Autor: Predsjednik Medžlisa Novi Pazar: Enes ef. Ibrović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.