Nastavlja se uređenje ulice 12. januar u Starom Priboju

0
60

Priboj – Za nastavak rekonstrukcije ulice “12. januar” u Starom Priboju, Vlada Republike Srbije – Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, lokalnoj samoupravi u Priboju odobrila je 7 miliona dinara.

Ugovor su danas, 26. maja, u Beogradu potpisali ministar Novica Tončev i predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Na osnovu Javnog poziva za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta izrazito nerazvijenih područja, gde je kroz Program dva, opredeljeno ukupno 250 miliona dinara, opština Priboj je konkurisala sa projektom “Nastavak rekonstrukcije dela ulice “12. janaura” u Starom Priboju”.

Ukupna vrednost projekta je 14 miliona dinara, koji će, sa po 50% finansirati Opština Priboj i Kabinet ministra bez portfelja Vlade Srbije, zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština.

Podsetimo, kompletna rekonstrukcija ulice “12. januar”, odnosno glavne ulice u starom delu Priboja, započela je krajem prošle godine i ovih dana se privodi kraju deonica od 150 metara. Zamenjena je vodovodna i kanalizaciona mreža, regulisana kišna kanalizacija gde je to bilo moguće, promenjena je i elektroinstalacija, a potom su i trotoari i kolovoz popločani behaton pločama.

Sredstva za dosadašnju rekonstrukciju ulice “12. januar” obezbeđena su kroz budžet Opštine Priboj, radovi će sukcesivno biti nastavljeni, a plan je da se rekonstruiše kompletna ulica, u dužini od jednog kilometra.

PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.