Nakon pritiska SPP-a izabrana kompanija koja će graditi azil za pse u Novom Pazaru

0
1523

Novopazarska kompanija “DS Iskop gradnja” pobedila je na trećem javnom pozivu lokalne samouprave za završetak izgradnje azila za pse i mačke lutalice u ovom gradu.

Ponuda tog građevinskog preduzeća iz Novog Pazara od 23,8 miliona dinara bez, odnosno, 28,6 miliona dinara prihvaćena je na trećem tenderu pošto su prethodna dva obustavljena jer nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Većinu sredstava za ovaj projekat obezbedilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj na čijem je čelu Edin Đerlek koje je izdvojilo 13,5 miliona dinara.

Podsećamo, lokalna samouprava je dva prethodna javna poziva za izbor kompanije koja će završiti izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice obustavila jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Raspisivanju trećeg javnog poziva predhodila je izjava ministra Edina Đerleka da je drugi tender propao, jer je lokalna samouprava “namerno onemogućila ponuđače da se prijave na javnu nabavku”,.

Druga faza izgradnje tog kompleksa, pored završnih građevinskih radova na štenarama i upravnoj zgradi, obuhvatiće i postavljanje ograde, električnih instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, video nadzora, telefonske i računarske mreže, kao i protiprovalnog sistema.

Radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.