Nakon pritiska opozicije Memić podnio ostavku – Grad se zadužuje sa još 300 miliona dinara

0
797

Ministart turizma i omladine Husein Memić podnio je ostavku na poziciji odbornika, nakon što su svi opozicioni odbornici izrazili protest zbog njegovog učešća u radu na današnjoj sjednici Skupštine Grada Novog Pazara.

On je za skupštinskom govornicom rekao da ga svi odbornici, kao i predstavnici političkih partija, mogu smatrati svojim ministrom.

– “Ja sam ministar svih odborničkih grupa, kao i prethodnih godinu i po dana tokom kojih se nisam borio da moje stranačke kolege imaju bilo kakve privilegije ili veći udeo u sredstvima koje Ministarstvo na čijem sam čelu dodeljuje. Tako je radio i ministar Edin Đerlek. Radiću tako sigurno i dalje, a mi se ovde se možemo razilaziti oko mnogo čega, ali kada je u pitanju Sandžak i država u kojoj živimo, onda među nama nema razlika“, rekao je Memić.

Na početku trećeg ovogodišnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta Novog Pazara predsjedavajući Samir Lekić je odbio poziv opozicionih stranka da uvede zakoniti rad sjednice.

Kako su istakli putpuno je nelegitimno i nelegalno da u radu skupštine i njeno odlučivanju učestvuje Husein Memić u svojstvu odbornika i ministra.

Memića, koji je bio odbornik na listi “Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić”, zameniće Dino Skenderović.

Na današnjoj sjednici Skupština Grada Novog Pazra našl se više od trideset tačaka dnevnig reda, među kojima i Prijedlog Odluke o prvoj izmjeni budžeta grada Novog Pazara za 2024. godinu, o kreditnom zaduženju grada Novog Pazara sa 300 miliona dinara, o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja grada Novog Pazara za period 2023 – 2034. godine.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.