Nakon pritiska javnosti grad Novi Pazar obustavio tender za zakup reklamnih displeja

1
1759

Grad Novi Pazar obustavio je, nakon pisanja radija Sto plus koje su preuzeli ostali mediji, tender za zakup svetlećih reklamnih displeja montiranih na stubovima javne rasvete u centru grada za šta je u narednih godinu dana planirao da potroši 2,8 miliona dinara.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka navodi se da je tenderska komisija zaključila da je, nakon preispitivanja potrebe naručioca za proširenjem predmeta javne nabavke, svrsishodnije da se ona realizuje u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi.

“Naručilac pri izradi konkursne dokumentacije nije imao uvid u potrebe javnih preduzeća i ustanova za oglašavanjem, koje su u međuvremenu postale poznate, što ima za posledicu promenu sadržine konkursne dokumentacije u pogledu obima i vremenskog perioda ugovaranja predmetnih usluga”, stoji u obrazloženju.

Podsećamo da je dokumentacijom obustavljenog tendera od ponuđača traženo da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema našim saznanjima, tako definisane tenderske uslove mogla je ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na tim lokacijama.

Na pitanja medija zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.

Izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Toooo hvataj lopove. Dal je znao nas posteni gradonacelnik za ovo ? Jel obavesten? Sta li je sa onim stubicima na setalistu od 30 hiljada eura, ponovo ne rade. Ko ukrade nama gradjanima 30 hiljada eura?

    2

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.