Ljajić će imati dva narodna poslanika iz Sandžaka

5
1716

Poznat je poredak na listi za parlamentarne izbore “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” na kojoj se nalazi i deset kandidata za poslanike Ljajićeve Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), i to u prvih 120 njih 7, od kojih su samo 2 iz Sandžaka.

Zapravo istina je da je samo jedan kandidat iz Sandžaka – Muamer Bačevac, obzirom da Jasmin Hodžić koji se vodi da je iz Priboja, već godinama živi u Beogradu.

Na SNS-ovoj listi kandidata ispred SDPS-a su: Tatjana Matić (31) iz Beograda, Muamer Bačevac (45) iz Novog Pazara, Jasmina Karanac (57) iz Beograda, Branimir Jovanović (61) iz Kraljeva, Sanja Jeftić Branković (74) iz Niša, Jasmin Hodžić (87) iz Priboja, Dejana Vasić (118) iz Novog Sada, Edis Durgutović (238) iz Kragujevca, Danijela Mirjanović (240) iz Beograda i Rajka Vujović (242) iz Novog Sada.

Prvih sedam kandidata SDPS-a na ovom spisku, koji se nalaze u prvih 120 na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” imaju neke šanse da uđu u republički parlament. Ostalih troje nemaju skoro nikave šanse, jer su loše ranfgirani na listi, pa je realno očekivati da će SDPS u narednom sazivu Skupštine Srbije imati šest poslanika od nekadašnjih deset.

Očito je da iz ciklusa u ciklus Ljajić dobija sve manje poslanika na listi SNS. Ove godine od njih 7 koji su u prvih 120, tek dvoje su Bošnjaci.

Obzirom da su im na listi SNS zagarantovani poslanički mandati, sasvim je sve jedno da li će u Sandžaku dobiti jedan ili 100.000 glasova, jer to neće bitno uticati na njihov izbor.

Stoga bi racionalan potez u Sandžaku bio da se podrže one liste koje budu prijavljene kao manjinske.

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

 1. Vučić je velemajstor politike koji je izrastao u reformatora i državnika. Njemu je svaki glas važan. Ovo što radi sa Rasimovom strankom, i sa drugim strankama, je rezultat istraživanja ko koliko može da doprinese. Sve zajedno, “Kombi stranke” mogu da budu onaj jezičak na vagi.

  Za SPP je najvažnije da ima svoje, halal osvojene mandate. I da konačno preuzme odgovornost za razvoj Sandžaka i Srbije.

  Gde bolje nego da vodi turizam? Rasim, ministar za sve i svašta, a ustvari za ništa, je prokockao svoju šansu da bude uspešan. Uzgred, i onaj hadalj što je “vodio” razvoj nerazvijenih područja.

  SPP ima jasan program: 1. Razvoj turizma u funkciji lečenja od prekomerne gojaznosti po Hipokratovom načelu, da nam hrana bude lek a lek hrana. Prva zemlja koja je osvojila taj sistem.
  2. Razvoj ugostiteljstva u funkciji prehrane stanovništva halal bezbednom i zdravom hranom.
  3. Pri Ministarstvu obrazovanja, ishrana učenika i studenata halal bezbednom i zdravom hranom.

  Plus, razvoj dualnog i karijernog obrazovanja kroz srednje ugostiteljske škole ali i koledža za kuhinjski & restoranski menadžment po već gotovom teoretskom delu:
  http://www.rebronjinibb.com

  Da bismo mogli to da realizujemo potrebno je da se osnuje Balkanski kulinarski institut sa internatom u Novopazarskoj banji, u sada vojnoj kasarni. Uz pomoć i podršku Vučića koji zna šta bi to značilo za Srbiju.

  Uz to, da to bude i nastavna baza praktične obuke studenata koledža za kuhinjski i restoranski mendadžment obližnjeg Internacionalnog univeriziteta.

  Ali i lokalna ugostiteljska škola koja sada priprema “kadar” za kafansko-menzaško ugostiteljstvo i primitivni sindikalno-pansionaski turizam, kao i sve druge ugostiteljske škole na brdovitom Balkanu, po apsurdnom “Šuvarovom” nastavnom programu.

  Po mom sistemu, oni će biti vrsni kuvari i konobari koji će naučiti, kroz praksu, jerbo samo praksa čini majstora, uz instukcije studena koledža za kuhinjski & restoranski menadžment, da pripremaju, proizvode i prodaju hranu .

  SPP, na lokalu, u Sandžaku i Raškoj oblasti (Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Nova Varoš, Pribor i Prijepolje da radi na:

  1 Modernizaciji klanične industrije da snabdeva hotele i fabrike restoranske hrane.
  2. Modernizaciji mlekarske industrije da snabdeva hotele i fabrike restoranske hrane.
  3. Modernizacija hotela da budu fabrike restoranske hrane i trening centri za obuku postojećih kadrova koji već rade, onako kako sada rade, sve pogrešno.
  4. Izgradnja fabrika restoranske hrane u funkciji prehrane stanovništva halal bezbednom i zdravom hranom, od osnovnih škola, srednjih škola, fakulteta, zaposlenih…do domova za ostarela lica. Nikakve industrijske zone, koje Pazar i nema, nego u postojećim halama propalih fabrika farmerica, obuće…

  Sve to, prvo u Pazaru pa onda u drugim opštinama Sandžaka…pa u svakom nerazvijenom području Srbije.

  A Bogme i Crne Gore, BiH,…
  Malo li je?

  1

  2
 2. Randa umije sa vlasima. Oni take trazu da kupuju vrijeme dok ekonomski i vojno ojacaju i krenu da nama Bosnjacima zadaju krajnji udarac , da nas uniste kao narod i pokradu nase teritorije i prirodna bogatstva. Sada je na nama,Bosnjackim Patrijotima Sandzaka ,da him prasima prodamo i kupimo vrijeme nek se sa njima zanima ( nek ih laze i folirà do finala AKBDA. Iagaano sada i mi vlasku igru igramo ,( dobro Jutro komsija les li se naspavao ( vlasku ti majku jebem), oni nama Bosnjacima To rade vec 150 godina i produciraju domace izdajnike. Samo istu igru sa vlaskom genocidnom gamadi igrati i pripremate se za krajni obracun ,protjerat pagansku pisaniju sa Balkana,EU za uvijek.

  3

  1
 3. I tako Ljajic Bosnjacke glasove podeli kandidatima srpske nacionalnosti koji nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa Sandzakom i narodom koji ovde jedva prezivljava ?!!

  4

  1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.