MUP hitno reagovao: Dva požara se rabuktala u Sandžaku

0
499

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova gase požare na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, saopštio je MUP.

Na gašenju požara na otvorenom prostoru u opštini Tutin, između sela Istočni Mojstir, Vraniće i Crna Reka angažovano je 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila iz Novog Pazara i Tutina.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u poslednjih mesec dana evidentirano je 2.108 požara na otvorenom zbog čega apeluju na građane da budu odgovorni, poštuju zakon, budu oprezni sa otvorenim plamenom i da ukoliko primete požar odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.

Zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja, kao i ostataka strnih useva i smeća

MUP podseća da je Zakonom o zaštiti od požara i drugim zakonima zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, ostataka strnih useva, spaljivanje smeća, kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume.

МУП подсећа да је забрањено спаљивање траве и ниског растиња, као и стрних усева и смећа

MUP podseća da je zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja, kao i strnih useva i smeća

“Za nepoštovanje ovih zakonskih odredbi zaprećene su i propisane novčane kazne. Kazne za fizička lica koja prekrše odredbe ovog zakona kreću se od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do 1.000.000 dinara”, dodaje MUP.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.