Mujagić: Rekonstrukcija Doma zdravlja prvi korak ka Opštoj bolnici u Sjenici

0
762

Nakon godina čekanja građani Sjenice dobit će u potpunosti rekonstruiran i dograđen Dom zdravlja. Njegov novi izgled prilagođen je pravilima Evropske unije, rečeno je, između ostalog, tokom Javne prezentacija idejnog rješenja Doma zdravlja u Sjenici kojem su prisustvovali i ljekari i struka uz mogućšnost da svako iznese svoje sugestije.

Mi smo mogli ovaj projekat staviti pod okrilje lokalne samouprave i Doma zdravlja i kažemo, to je to. Međutim, želimo građane Opštine uključiti u sva dešavanja i postanu sudionici velikih procesa u našoj Opštini.Zbog toga smo pozvali sve medicinske radnike. Ispred lokalne samouprave otišao je 241 poziv svakom uposlenom u Domu zdravlja, rekao je dr. Rejhan Kurtović predsjednik Skupštine Opštine Sjenica.

Pozvani su i, kako kaže, doajeni sjeničkog zdravstva koji su godine rada obilježili u Domu zdravlja u Sjenici. Inače, ovako velike projekte trebaju pratiti odgovarajući kadar i oprema.

U Domu zdravlja Sjenica zaposleno je 17 doktora medicine, 37 medicinskih sestara, 11 radnika tehničkog osoblja i 14 ljekara iz našeg Doma zdravlja na sopecijalizaciji tako da stanovništvo ne brine o budućoj zdravstvenoj zaštiti, istakao je dr. Altan Hamidović direktor Doma zdravlja Sjenica.

Ovo je, poručuje predsjednik Opštine, najbolji način podizanja nivoa zdravstvene zaštite.

Ali i jedinstvena prilika da iskoristimo ovaj projekat rekonstrukcije i dogradnje da kroz taj proces pretvorimo i Dom zdravlja u Opštu bolnicu, istakao je Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica.

Također, skrenuta je i pažnja na neophodno umrežavanje.

– Mi ne da se oglušimo pa pravimo rekonstrukciju ambulante u Štavlju ili u Karajukiću gdje niko ne radi i pacijenti se žale što nema doktora. Daj da nađemo rješenje da sve to funkcioniše i bude umreženo, poručio je Veran Karličić, Skupština Sjenica.

Inače, projektni tim ponudio je idejno rješenje da bi zajednički sagledali i dali prijedloge.

Za svaku primjedbu koja je kontruktivna, argumentovana svima želimo izaći u susret. Mi ovo ne pravimo za nas već za Sjenicu da ovo bude što bolje i da možete da koristite.

Ovo je mogućnost svim građanima, profesionalcima i onima koji su otišli u penziju iz Doma zdravlja da daju svoj doprinos u realizaciji projekta od posebnog značaja za sve Sjeničake.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.