Muftijin emanet (amanet)

0
1267

Piše: Ifet Aličković

Razmisljam o tome šta je najveći Muftijin emanet svima nama?

– Islamska zajednica? Od nje je sve počelo. Hvala Allahu na stabilnim je nogama. Dužni smo je podržavat i održavat al nije napadana i ugrožena kao nekada iako se mnoge fitne prave.

– IUNP? Možda najveću bitku je bio za njega al i on je na stabilnim temeljima i čini mi se nikad više studenata nego ove godine. Svaki dan problem za parking na onaliki parking. Elhamdulillah.

– SPP? Nakon silnih iskušenja čini mi se nikad jača. Hvala Allahu, još jednom se potvrdjuje pravilo da ono što te ne ubije, to te ojača. Mladi lavovi se kale iz dana u dan i stasavaju insaAllah u izvrsne vodje koji će donijeti toliko očekivane promjene. Trebamo im biti na usluzi al oni već čvrsto koračaju utabanim putem.

Roditelji? Mufijini roditelji insaAllah imaju veliku porodicu koja se o njima brine. Nedostatak onakvog sina im ne možemo nadomestiti da svi skočimo al oni su naoružani saburom i čitaju nam tu lekciju svima nama kad ih god vidimo.

Djeca? Oca im niko ne može zamjeniti a nisu hvala Allahu u situaciji da trebaju našu pomoć. Spram njima se treba ophoditi sa poštovanjem i poštovati privatnost porodice. Jedini emanet prema njima je ne napadati ih, pa ma koliko se nama činilo da nisu u pravu. Ako ništa bar zbog hatara rahmetli Mufije.

Šta nam je onda emanet rahmetli Muftije?

POBJEDA! Borio se čitav svoj život za svoj narod. Za bolje sutra. Za dostojan život svakog čovjeka. Za promjenu vlasti koja vec 30tak godina żivi od ovog naroda a ništa za njega dobrog uradili nisu. Nažalost rahmetli Muftija nije dočekao taj dan iako je bio tako blizu. Allahova mudrost i volja, On zna zašto. Zato braćo i sestre, najveći emanet svima nama jeste POBJEDA. Pobjeda za Muftiju, pobjeda za promjenu i bolje sutra.

Hajmo svi dat svoj maximum. Pozvati što veći broj ljudi, ne žaliti svoje vrijeme u ovo nekoliko dana, jer rahmetli Muftija nije žalio svoj život za naše bolje sutra.

PS: Oni što su se umorili, oni što su jedva čekali da dahnu, oni što su izdali, oni što su otišli, oni što su stali na crtu, i na kraju oni što podržavaju sve predhodne pobrojane, izneverili su ovaj najvažniji emanet. Žao mi ih je. Toliko truda a padnes pred sam cilj. Nejse. rad hatara Muftije trebali su makar da se sklone, da ne smetaju, al valjda ono “JA” neda mira. Zato MI nikad jači insaAllah u POBJEDU u čast rahmetli Muftije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.