Muftija Kujević: Izgradnja Medrese u Novom Pazaru dodatno ujedinila sve Bošnjake

0
463

Vakufska direkcija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji trenutno radi veliki broj projekata. Aktualna je izgradnja dvije zgrade medrese u Sjenici, završetak džamije u Sjenici projekti kojima rukovodi hafiz Kemal ef. Mahmutović, saradnik i zamjenik u Vakufskoj direkciji. Ipak, na čelu svih je velika zgrada Muške medrese u Novom Pazaru.

Ono što mene impresionira da je uz ovaj projekt stao sav naš narod, cijela Islamska zajednica, zaposleni, svi džemati. To je nešto što nam dokazuje da smo Medresu doživjeli svojom. Najznačajniji momenat je da nas je taj projekt dodatno ujedinio, učvrstio, uvezao i svi sa čežnjom iščekujemo njegov završetak i stavljanje u funkciju, kaže sandžački muftija Abdurahman ef.  Kujević direktor Vakufske direkcije.

 Trenutno se radi zidanje prostorija, detaljno pregrađivanje, uzimaju ponude za unutrašnje radove, vodo i elektroinstalaciju, grijanje.

Završavamo grube radove. Danas dolaze važni dijelovi krovne konstrukcije, posebne laminirane grede koje smo naručili za atrij koji će biti otvoren iznad središnjeg dijela Medrese. Idealno bi bilo da u godini koja je pred nama privedemo kraju radove što je i naš cilj, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u tom pravcu.

Također, u toku su i dva su velika projekta, u Velikoj župi Brodarevu, kao i na teritoriji novosadskog muftijstva gdje se privodi kraju izgradnja islamskog centra.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.