“MRZIM MUSLIMANE” – Zbog hidžaba porodica iz Sandžaka izbačena sa plaže (VIDEO)

0
3738

Plaža Rocku Beacha u blizini Utjehe postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu sa plaže,  zbog nošenja hidžaba. Incident, koji je zabilježen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju.

Porodica koja se sastojala od pokrivene žene, njenog supruga i djece, došla je na plažu Rocku Beacha kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala nakon što je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: “Zato što mrzim muslimane.”

Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocku Beacha često privlači posjetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjaka i Albanaca. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema vjerskim manjinama.

Reakcija na društvenim mrežama pokazuje duboko nezadovoljstvo prema ovakvom ponašanju. Mnogi korisnici su izrazili svoju zabrinutost zbog toga što posjetioci nisu dočekani s gostoprimstvom i poštovanjem koje zaslužuju, bez obzira na njihovu vjeru ili etničku pripadnost.

Nadležne službe Crne Gore još nisu reagovale na ovaj incident, ali se očekuje da će javnost tražiti da se istraži ova situacija i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se osigurala jednakost i poštovanje različitih identiteta na crnogorskom primorju.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će ovaj incident pokrenuti širu diskusiju o toleranciji, raznolikosti i pravima vjerskih manjina u Crnoj Gori.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.