Momirović u Novom Pazaru: Vučić stavio kao prioritet investicije u ovaj kraj

0
0

Momirović u Novom Pazaru: Vučić stavio kao prioritet investicije u ovaj kraj 1

Momirović je naglasio da je putni pravac prema Tutinu trebalo da bude rekosntruisan pre više decenija, a na zaobilaznici oko Novog Pazara, veliki problem predstavlja eksproprijacija sa nerealno postavljenim cenama i ti problemi moraju brže da se rešavaju.

– Predsednik Srbije je, kao prioritet, stavio investicije u ovaj kraj. Nemamo više vremena za gubljenje i prazne priče, jer moramo da nadoknadimo ono što prethodnih decenija nismo uradili – naglasio je Momirović.

Rekao je da Novi Pazar, u narednom periodu očekuju velike investicije -110 km kanalizacione i kolektorske mreže, veliko postrojenje za prešišćavanje otpanih voda, jer „ovaj kraj mora ekonomski da se integriše, da se otvore perspektive našoj privredi“.

Ministar se nada da će, do kraja godine, početi izgradnja autoputa Požega-Boljare, za put Kraljevo – Novi Pazar projekti se završavaju, i brzo će biti raspisani tenderi i „u nekim skorijim rokovima“ veruje da će ući u tu investiciju

– To je vitalna komunikacija između Novog Pazara i centralne Srbije i na tome ozbiljno radimo. Ovaj grad i ceo kraj zaslužuju ozbiljne investicije, zaključio je ministar Momirović.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar-Tutin, u dužini od 20,5 kilometara, počela je krajem 2019.godine. Projekat  vredan 24 miliona evra finansira se iz kredita Turske, čija kompanija „Tašjapi“ je glavni izvođač radova.Rok za završetak radova je jun sledeće godine, ali će se nastojati da radovi budu završeni do kraja ove godine.

Izgradnja zaobilaznice oko Novog Pazara, dužine 5,6 km, počela je krajem novombra 2006.godine. U decembru prošle godine, saopšteno je da će JP „Putevi Srbije“, ove godine, obezbediti 200 miliona dinara za nastavak radova na toj saobraćajnici. Očekuje se da, u narednih godinu i po dana, budu završene o dve faze.

Izgradnja, prošle godine najavljena, aerodroma nije bila tema današnjih razgovora. Momirović je konstatovao da je to ozbiljno pitanje, jer „ u prošlom vremenu nismo se proslavili sa investicijama u aerodrome, nismo ih adekvatno iskoristili i danas imamo samo Beograd i Niš i vrlo ograničeno kraljevo, Ne želimo, neoprezno da ulazimo u takve investicije“.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.