Mladi SPP izabrali stalno rukovodstvo ogranaka u Sjenici, Tutinu i Prijepolju

0
55

REZULTATI TREĆEG KRUGA IZBORA MLADIH SPP U SJENICI

Mladi SPP u Sjenici u trećem krugu izbora izabrali su novo rukovodstvo. Novi predsjednik je Adnan Ciljević.

Zahvalio bih omladini što me izabrala, što sam dobio ogromnu podršku. Kao što sam iznio u predstavljanju svog programa, moji planovi odnose se na rad stranke, rad mladih i mislim da možemo ostvariti dobre rezultate. Naravno, neću  sve voditi sam i oslanjam se prvenstveno na svoje rukovodstvo kao i na bivšeg predsjednika Harisa Brulića u kojem svi imamo bezgraničnu podršku, kaže Ciljević.

I njegov prethodnik smatra da s mladima u Sjenici treba mnogo raditi, pogotovo sa srednjoškolcima.

Nadam se da ćemo s Adnanom imati tu mogućnost da s novim rukovodstvom dođemo do tih ogranaka. Zajedno s mojim bivšim predsjednikom Edinom Latovićem radilo se mnogo, ispratili smo o izbore za BNV. Omladina je uvijek bila tu i trudila se što je više mogla da da svoj doprinos stranci, ističe Haris Brulić bivši predsjednik Mladih SPP Sjenica

Inače, glasanje je bilo tajno a biralo se između dva kandidata

Naši kandidati bili su Adnan Ciljević i Minela Kurtović. Mladi u Sjenici svoje povjerenje dali su Adnanu Ciljeviću i izabrano je novo rukovodstvo s tri potpredsjednika i sekretarom. Čestitam im, želim mnogo uspjeha i nadam se da ćemo sarađivati, naglašava Edin Numanović predsjednik Mladih SPP

Za potpredsjednike izabrani su Minela Kurtović, Emir Halković, Almira Baltić dok je sekretar Azra Halković.

REZULTATI TREĆEG KRUGA IZBORA MLADIH SPP U TUTINU

Pred Mladima SPP-a u Tutinu mnogo posla. Od novog rukovodstva na čelu s Harisom Šaljićem očekuje se realizacija programa i brojnih planova.

Želim da se zahvalim svima što su došli i podržali me u ovolikom broju. Dobio sam jednoglasnu podršku i izuzetno sam zadovoljan što smo pokazali jedinstvo. Zadovoljan sam što smo izabrali tri potpredsjednika i sekretara koji će najbolje raditi svoj posao i ostvariti emanet. Drago mi je što su došle i kolege iz Pazara i što su nam i oni dali podršku, što ćemo zajedno s njima sarađivati i praviti promjene. Cilj je da omladina bude u fokusu i da se radi samo za omladinu, kaže Šaljić.

U Tutinu, kaže Edin Numanović predsjednik Mladih SPP, uvijek dočeka energična omladina.

-Odazvali su se u velikom broju. Glasanje je bilo javno. Za rukovodioca smo izabrali našeg kolegu Harisa Šaljića. Čestitam i njemu i rukovodstvu i želim im mnogo uspjeha u narednom periodu. Pokazali smo da je decentralizacija omladine uspjela i da svi zajedničkim snagama doprinosimo napretku omladine, poručuje Numanović.

Za potpredsjednike izabrani su Haris Halitović, Aldina Džudžević, Mirzet Tutić, a za sekretara Samra Selmović

REZULTATI TREĆEG KRUGA IZBORA MLADIH SPP U PRIJEPOLJU

Mladi SPP održali su treći krug izbora u Prijepolju. Uz veliki odaziv članova Mladih u tom gradu i pozitivnu atmosferu izabran je stalni sastav rukovodstva.

“Danas smo u svojstvu izborne komisije Mladih SPP-a u Prijepolju. Kao predsjednik Mladih SPP-a sam bio ja i generalni sekretar Džemila Dudić. Sprovodili smo treći krug izbora gdje smo izabrali rukovodstvo na čelu sa Ildom Veljović, kao predsjednikom odnosno rukovodiocem ali i tri podpredsjednika i sekretara. Zaista, kao i uvjek, dočekala nas je energična omladina od koje možemo mnogo toga naučiti. Ovakvim putovanjem, razmjenom iskustava i prikupljanje energije je potrebno za dalje pobjede”, ističe predsjednik Mladih SPP-a, Edin Numanović.

Predsjednica mladih je Ildom Veljović a za potpredsjednike izabrani su Erna Šehović , Sadmir Jakupović, Velida Šantić- Aljović kao i sekretar Anela Balićevac .

“Meni je pripala čast da budem izabrana za predsjednicu Omladinskog odbora Mladih SPP-a. Mi u Prijepolju već imamo formiran odbor koji aktivno učestvuje i veliki broj mladih ljudi koji svakodnevno raste. U budućnosti imamo planirano niz aktivnosti i organizacija, zajedno sa ostalim odborima ćemo realizirati. Sve je to u cilju bolje organizacije mreže i rada stranke”, kazala je Ilda Veljović.

Izbore je sprovela izborna komisija  koju su činili predsjednik Mladih SPP Edin Numanović i generalni sekretar Mladih SPP Dzemila Dudić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.