Mladi iz Bijelog Polja nisu zadovoljni sa pažnjom koju lokalne uprave i nevladin sektor posvećuju mladima na sjeveru Crne Gore

0
67

Juče su mladi iz kluba mladih Euromost u Veliku salu Opštine Bijelo Polje, organizovali debatu , na kojoj su učestvovali mladi iz različitih srednjoškolskih Ustanova iz Bijelog Polja i Berana, kao i potpredsjednici opštine Bijelo Polje, gosp. Ernad Suljević, gosp. Nermin Bećirović, administratorka Marina Petric, menadžer opštine Fahrudin Begović, rukovodioci i predstavnici organa lokalne uprave Opštine Bijelo Polje, direktor za sport i rekreaciju i načelnik komunalne policije.

Na početku debate mladim bjelopoljcima se obratio potpredsjednnik Opštine Bijelo Polje Ernad Suljević, koji je pozdravio inicijativu mladih, da se organizuje jedna ovakva debata, navodeći da će lokalna uprava Opština Bijelo Polje uvijek biti otvorena za svoje gradjane, pa i za mlade.

Ispred prisutnih mladih se obratio Radivoje Simonović, učenik četvrtog razreda elektro ekonomske škole, koji se zahvalio na velikom odazivu.

Simonović je naveo da je cilj debate, da se čuje i glas mladih i da im se odgovore na sva pitanja koja interesuju mlade bjelopoljce, sa čime će im se dati i podrška, da se i mladi aktivnije uključe u donošenju svih odluka, koje se tiču ne samo mladih, već i svih gradjana Bijelog Polja.

želimo sa današnjom debatom da podstaknemo ostale mlade u Bijelom Polju, kao i u ostalim opštinama na sjeveru Grne Gore, da se aktivnije ukljuće u rjesavanju problema mladih u svojoj lokalnoj zajednici i da nema potrebe da se bilo čega plase, jer će sa njihovim uključivanjem pomoci i svojoj opštini i svojoj lokalnoj zajednici, kazao je Simonović.

Moram i naglasiti, da nismo zadovoljni sa pažnjom koja se posvećuje mladima, ni od lokalne uprave, kao ni od nevladinog sektora.

Očekujemo od navedenih, da sve ono što pripada mladima i što treba da se realizuje na poboljšanju statusa mladih u Bijelom Polju, da to realizuju i da na taj način svi pokažu, da su za poboljšanje statusa mladih, da je to vidljivo, a ne da to samo bude u nekoj priči ili nekom novinskom tekstu.

Takodje se zahvalio nevladinoj orgnizacii Euromost i Ministarstvu sporta i mladih, koji su im omogućili, da realizuju debatu, koja se po prvi put na ovakav nacin organizuje, ne samo u opštini Bijelo Polje, već i ostalim opštinama u Crnu Goru, kazao je na kraju Simonović.

Mladi su kroz debatu koju su i sami vodili, postavljali razna pitanja rukovodiocima organa lokalne Uprave, a tiče se svih problema sa kojim se kako oni smatraju suočavaju i mladi i gradjani Bijelog Polja, gdje su se pored ostalog i interesovali, šta lokalna uprava planira da preduzme u narednom periodu, na rješavanju tih problema i šta je do sada realizovala u predhodnom periodu.

Na svako pitanje mladima je odgovoreno i prezentovano od strane svih učesnika debate, šta je lokalna uprava realizovala i šta planira da realizuje.

Na kraju debate svim prisutnim se obratio predsjednik NVO,,Euromost” Almer Mekić, koji je pohvalio veliki odaziv iz svih organa lokalne Uprave, na koreknim odgovorima, sa kojim su dali primjer i ostalim opštinama u Crnu Goru, s obzirom da se po prvi put u jednoj crnogorskoj opštini organizuje jedna ovakva debata, koja je pokazala kako treba da izgleda jedna lokalna Uprava, otvorena prema svojim gradjanima, kao i prema mladima.

Mekić je kazao, da je današnja debata pokazala da su mladi iz Bijelog Polja, spremni da organizuju i prvu nacionalnu konferencije za mlade na sjeveru Crne Gore, koju će organizovati u martu mjesecu u Hotelu,,Franca”.

Debata se organizuje u sklopu projekta koji realizuje nevladina organizacija ,,Euromost”, pod nazivom: ,,Želim da vidim hoću da znam”, koji se realizuje uz pomoć Ministarstva za sport i mlade.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.