Ministar Zukorlić se susreo sa ministrom Žigmanovim – Dogovorena saradnja dva kabineta

0
260

Ministar zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Usame Zukorlić sastao se danas sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim u prostorijama Palate Srbija.

Tom prilikom, na obostrano zadovoljstvo, oba ministra su iskazala spremnost i podršku za intenzivnu saradnju po svim zajedničkim pitanjima koja se tiču oba ministarstva.

Ministar Žigmanov je čestitao ministru Zukorliću na imenovanju i izrazio uvjerenje da je bliska saradnja oba ministarstva važna kako bi se, kroz redovne susrete, bolje i svestranije pribjeglo rješavanju različitih problema.

Ministri su se složili da je razmjena iskustava i informacija od velike važnosti a sve u cilju ostvarenja što boljih i efikasnijih rješenja i rezultata.

Na osnovu ličnih iskustava kao pripadnika manjinskih zajednica, dvojica ministara složni su u mišljenju da nacionalne manjine mogu doprinijeti pomirenju, regionalnoj saradnji i društvenoj stabilnosti Republike Srbije za šta se i zalaže ministar Zukorlić.

Ministri su se složili da pitanje razjedinjenosti Islamske zajednice, pitanje pomirenja između naroda i pitanje proporcionalne zastupljenosti u državnim ustanovama su pitanja koja će biti u fokusu dva kabineta.

Državni sekretar prof.dr Rejhan Kurtovic je izrazio mišljenje da su sva tri segmenta od izuzetne važnosti i da postoji spremnost državnog vrha imenovanjem ministra Zukorlica, kao pripadnika nacionalne manjine, da predstavi neprocjenjljiv doprinos u rešavanju ovih problema.

       


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.